Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Lahodný zákusok - ako tiramisu
na cesto (4 vajcia, 140 gr pohohrubej múky, 140 gr práškového cukru, 1 dcl oleja, ½ prášku do pečiva. Trochu mlieka ak by bolo cesto hustejšie. na plnku: - 1 Zlatý klas - 100 gr. práškový cukor - 100 gr. maslo - 1-1,5 lyžice kakaa - 4 lyžice uvarenej vychladnutej kávy - Piškóty - 2 kelímky šľahačkovej smotany - 1 stužovač do šľahačky - čokoláda na postrúhanie

Lahodný zákusok - ako tiramisu - príprava

    Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku, olej, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre.
    Vychladnuté piškótové cesto pokvapkáme buď vychladnutou kávou alebo amaretom. Navrch natrieme čokoládový krém. Čokoládový krém pripravíme takto:uvaríme puding Zlatý klas podľa návodu – menej mlieka ako píšu, vymiešame 100 gr masla so 100 gr práškového cukru, prídáme vychladnutý puding, kakao a asi 4 lyžičky uvarenej vychladnutej kávy).Na to poukladáme okrúhle piškóty, ktoré sme predtým narýchlo omočili do vychladnutej kávy. Na piškóty navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Na vrch jemne postrúhame čokoládu a ešte posypeme kakaom. Necháme stuhnúť.
Top