Posledné mesiace venujeme vírusovým ochoreniam oveľa viac pozornosti, než pred pandémiou koronavírusu. Je to pochopiteľné a aj potrebné. Môže ísť o akúkoľvek chorobu, najsilnejšími zbraňami v boji proti vírusom je prevencia a dodržiavanie základnej hygieny.

Sezóna špargle je najčastejšie v máji, kedy dorastá do veľkosti, vhodnej na tepelnú úpravu. Ak ste ju ešte nikdy neskúsili, skúste to čím skôr a doprajte si dobroty zo špargle či už vo forme polievok alebo napríklad aj grilovanú.

Ázijská kuchyňa je u nás populárna už roky a my sme zistili, čím to je, aj to aké o nej u nás kolujú mýty. Napríklad, že jej hlavným špecifikom nie je jej ostrosť, ako si mnohí myslia, ale hlavne rôznorodosť chutí, ktoré vo finále vytvárajú dokonalú harmóniu.

Ak sa zdravo stravujete, určite ste už natrafili na chia semienka a možno ste ich už aj ochutnali. Hoci nemajú nejakú zvlášť výraznú chuť, ich účinky na naše zdravie sú veľmi priaznivé. V článku vám prezradíme viac nielen o ich účinkoch, ale tiež o ich použití.

Ázia ako obrovský kontinent, na ktorom žijú milióny ľudí, je nevyčerpateľnou studnicou jedál, ktoré vyhovujú aj pravidlám vegetariánstva. Lebo nielen mäsom je človek živý.

S prvými teplejšími slnečnými lúčmi si už každý predstavuje víkend strávený so svojimi blízkymi na záhrade a k tomu samozrejme neodmysliteľnú vôňu grilovaného jedla. Poradíme vám, ako sa správne na grilovaciu sezónu pripraviť, aby vás neprekvapilo nič, čo by vám mohlo pokaziť váš deň.

Čoraz viac sa diskutuje o znečisťovaní našej planéty odpadom. K zníženiu produkovania niektorých druhov odpadu, môže prispieť aj my. Stačí byť trošku viac zodpovedný a myslieť ekologicky.

 

Radi sa otáčate v kuchyni a máte nafotené jedlá, ktoré ste uvarili? Vytvorte si z nich Novoročný fotokalendár. Pre seba alebo niekoho blízkeho k Vianociam.