S prvými teplejšími slnečnými lúčmi si už každý predstavuje víkend strávený so svojimi blízkymi na záhrade a k tomu samozrejme neodmysliteľnú vôňu grilovaného jedla. Poradíme vám, ako sa správne na grilovaciu sezónu pripraviť, aby vás neprekvapilo nič, čo by vám mohlo pokaziť váš deň.

Čoraz viac sa diskutuje o znečisťovaní našej planéty odpadom. K zníženiu produkovania niektorých druhov odpadu, môže prispieť aj my. Stačí byť trošku viac zodpovedný a myslieť ekologicky.

 

Radi sa otáčate v kuchyni a máte nafotené jedlá, ktoré ste uvarili? Vytvorte si z nich Novoročný fotokalendár. Pre seba alebo niekoho blízkeho k Vianociam.

Konvektomat je špeciálne zariadenie, ktoré kombinuje vlastnosti parnej a teplovzdušnej rúry. Prevádzka je riadená elektronicky a je možné nastaviť samostatne teplotu a vlhkosť pri varení a pečení. Výhody konvektomatu sa odrážajú aj na kvalite aj chuti jedla.

V dnešnej uponáhľanej dobe, keď nemáme na nič čas, musíme čoraz viac myslieť na seba a na svoje zdravie. Jedlo a potraviny sú základ zdravia. Preto musíme aj s nimi adekvátne nakladať. Tráviť v kuchyni niekoľko hodín prípravou čerstvého jedla, na to nemá každý z nás dostatok času, preto je dôležité už pripravené pokrmy správne uskladniť.

Gaštany sú ozajstné dary jesene. Ako deti sme z nich tvorili v škole rôzne postavičky či zvieratká, no doma v kuchyni sa z nich robili iné pochúťky. Z jedlého gaštana si môžete pripraviť chutný krém, pyré alebo si ich len tak upiecť.

Jeseň je obdobím, kedy zberáme všetku úrodu z polí. Jednou skvelou zeleninou je aj kapusta. Netreba zabúdať na to že tieto doma vypestované jablká, tekvice, červená repa, kapusta či už biela alebo červená sú plné vitamínov a iných zdraviu prospešných látok, ktoré by sme mali využiť vo svoj prospech.

Každá krajina má svoje typické jedlá, ktoré ju reprezentujú. Ak patríte medzi labužníkov, ktorí veľmi radi skúšajú nové pokrmy a na dovolenke si výhradne dávate miestne domáce špecialitky, tento článok je práve pre Vás.