Čoraz viac sa diskutuje o znečisťovaní našej planéty odpadom. K zníženiu produkovania niektorých druhov odpadu, môže prispieť aj my. Stačí byť trošku viac zodpovedný a myslieť ekologicky.

 

Konvektomat je špeciálne zariadenie, ktoré kombinuje vlastnosti parnej a teplovzdušnej rúry. Prevádzka je riadená elektronicky a je možné nastaviť samostatne teplotu a vlhkosť pri varení a pečení. Výhody konvektomatu sa odrážajú aj na kvalite aj chuti jedla.

V dnešnej uponáhľanej dobe, keď nemáme na nič čas, musíme čoraz viac myslieť na seba a na svoje zdravie. Jedlo a potraviny sú základ zdravia. Preto musíme aj s nimi adekvátne nakladať. Tráviť v kuchyni niekoľko hodín prípravou čerstvého jedla, na to nemá každý z nás dostatok času, preto je dôležité už pripravené pokrmy správne uskladniť.

Gaštany sú ozajstné dary jesene. Ako deti sme z nich tvorili v škole rôzne postavičky či zvieratká, no doma v kuchyni sa z nich robili iné pochúťky. Z jedlého gaštana si môžete pripraviť chutný krém, pyré alebo si ich len tak upiecť.

Jeseň je obdobím, kedy zberáme všetku úrodu z polí. Jednou skvelou zeleninou je aj kapusta. Netreba zabúdať na to že tieto doma vypestované jablká, tekvice, červená repa, kapusta či už biela alebo červená sú plné vitamínov a iných zdraviu prospešných látok, ktoré by sme mali využiť vo svoj prospech.

Každá krajina má svoje typické jedlá, ktoré ju reprezentujú. Ak patríte medzi labužníkov, ktorí veľmi radi skúšajú nové pokrmy a na dovolenke si výhradne dávate miestne domáce špecialitky, tento článok je práve pre Vás.

Ako jedávali naši predkovia? Chutne a hlavne kaloricky bohato, aby mali dostatok energie na každodennú prácu. Mnohé z receptov starých mám sú veľmi obľúbené aj v súčasnosti.

Ak si myslíte, že máte jedinečné recepty na super pochúťky vytvorte si z nich kuchársku knihu. Stačí si pripravovaný recept zdokumentovať, dobre popísať a môžete sa pochváliť vlastnou kuchárskou knižkou.