restauracia

Výraz bistro alebo aj bistrot pochádza z francúzštiny, označujú sa ním menšie reštaurácie ponúkajúce nie príliš komplikované jedlá za prijateľnú cenu. Hoci je Banská Bystrica od Francúzska ďaleko, aj v tomto slovenskom meste nájdeme bistrá. Bistrá, ktoré rozhodne stoja za to. Ktoré bistrá v Banskej Bystrici sa oplatí vyskúšať?

netradicna kava recepty

Za dobrou kávou už nemusíte chodiť len do kaviarne. Pripravte si ju v pohodlí svojho domova. Ak očakávate návštevu, inšpirujte sa našimi receptami a prekvapte ich novými chuťami.

bataty priprava

Batáty alebo inak povedané sladké zemiaky sú dostupné už aj u nás. Do sveta sa rozšírili zo svojej domoviny Peru. Nahrádzajú klasické zemiaky hlavne v tropických oblastiach. Majú veľa vitamínov a minerálnych látok.

zazvor

Zázvor, nazývaný aj ďumbier lekársky, je plný výživných látok. Pôvodne rástol v juhovýchodnej Ázii, ale dnes je už dostupný všade. Obsahuje viac ako 400 chemických zlúčenín. Za zdravie koreňa je zodpovedný gingerol, ktorý má silné antioxidačné a protizápalové vlastnosti. Viac sa dočítate v našom článku.

mrkvove placky

Vyznačujú sa jednoduchou prípravou a variabilitou. Placky si môžete pripraviť na rôzne spôsoby a vždy si na nich pochutnáte.

avokado natierka

Ohlásila sa vám nečakaná návšteva? Nezúfajte - pripravte si nátierku a rýchle pohostenie bude na stole.

mexicke jedla recepty

Čo sa vám ako prvé vybaví, keď sa povie mexická kuchyňa? Mexické jedlá sú plné intenzívnych chutí a aróm. Azda najviac v nich vystupuje pikantnosť, chuť fazúľ, paradajok, kukurice, limetky a koriandru.

cervena sosovica recept

Červená šošovica si svoje miesto v kuchyni rozhodne zaslúži. Je jednoduchá na prípravu, je nesmierne zdravá a variabilná.