Jarná cibuľku vám asi netreba nejak zvlášť predstavovať. Je to taky malý zázrak, v ktorom nájdeme množstvo zdraviu prospešných látok a využijete ju aj bežne v kuchyni.

Šalát nemusí byť fádny a kombinácie použitých surovín sú nekonečné.

Počas horúcich dní v lete zvyčajne nepociťujeme až takú veľkú potrebu jesť ťažšie jedlá, vystačíme si aj so zeleninovými či inými šalátmi a ľahšími jedlami, s príchodom jesene a zimy sa to mení.
Ovocie a zeleninu intuitívne nahrádzame viac kalorickým pokrmom.

Posledné mesiace venujeme vírusovým ochoreniam oveľa viac pozornosti, než pred pandémiou koronavírusu. Je to pochopiteľné a aj potrebné. Môže ísť o akúkoľvek chorobu, najsilnejšími zbraňami v boji proti vírusom je prevencia a dodržiavanie základnej hygieny.

Sezóna špargle je najčastejšie v máji, kedy dorastá do veľkosti, vhodnej na tepelnú úpravu. Ak ste ju ešte nikdy neskúsili, skúste to čím skôr a doprajte si dobroty zo špargle či už vo forme polievok alebo napríklad aj grilovanú.

Ázijská kuchyňa je u nás populárna už roky a my sme zistili, čím to je, aj to aké o nej u nás kolujú mýty. Napríklad, že jej hlavným špecifikom nie je jej ostrosť, ako si mnohí myslia, ale hlavne rôznorodosť chutí, ktoré vo finále vytvárajú dokonalú harmóniu.

Ak sa zdravo stravujete, určite ste už natrafili na chia semienka a možno ste ich už aj ochutnali. Hoci nemajú nejakú zvlášť výraznú chuť, ich účinky na naše zdravie sú veľmi priaznivé. V článku vám prezradíme viac nielen o ich účinkoch, ale tiež o ich použití.

Ázia ako obrovský kontinent, na ktorom žijú milióny ľudí, je nevyčerpateľnou studnicou jedál, ktoré vyhovujú aj pravidlám vegetariánstva. Lebo nielen mäsom je človek živý.