Batáty alebo inak povedané sladké zemiaky sú dostupné už aj u nás. Do sveta sa rozšírili zo svojej domoviny Peru. Nahrádzajú klasické zemiaky hlavne v tropických oblastiach. Majú veľa vitamínov a minerálnych látok.

Zázvor, nazývaný aj ďumbier lekársky, je plný výživných látok. Pôvodne rástol v juhovýchodnej Ázii, ale dnes je už dostupný všade. Obsahuje viac ako 400 chemických zlúčenín. Za zdravie koreňa je zodpovedný gingerol, ktorý má silné antioxidačné a protizápalové vlastnosti. Viac sa dočítate v našom článku.

Vyznačujú sa jednoduchou prípravou a variabilitou. Placky si môžete pripraviť na rôzne spôsoby a vždy si na nich pochutnáte.

Ohlásila sa vám nečakaná návšteva? Nezúfajte - pripravte si nátierku a rýchle pohostenie bude na stole.

Čo sa vám ako prvé vybaví, keď sa povie mexická kuchyňa? Mexické jedlá sú plné intenzívnych chutí a aróm. Azda najviac v nich vystupuje pikantnosť, chuť fazúľ, paradajok, kukurice, limetky a koriandru.

Červená šošovica si svoje miesto v kuchyni rozhodne zaslúži. Je jednoduchá na prípravu, je nesmierne zdravá a variabilná.

Je chutná, zdravá a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Mrkva je skvelou potravinou, z ktorej vyčarujete chutné jedlá.

Kuchyňa je miestom, ktoré spája kuchynskú linku a spotrebiče, čo nám umožňuje pripravovať jedlo. Krásna kuchynská linka je dominantou pre celú miestnosť, ktorá si rýchlo získa aj pozornosť.