kysla kapusa masoKyslá kapusta, bohatá na vitamíny a vlákninu, je skvelým doplnkom zimných jedál. Jej kyslá chuť dodáva jedlám osviežujúci a výrazný charakter. Tu je niekoľko nápadov na jedlá s kyslou kapustou, ktoré vám zahrejú srdce v týchto chladných mesiacoch.

Segedínsky guláš:
Tradičný maďarský recept, ktorý spojuje chutné kúsky bravčového mäsa, kyslú kapustu a smotanu. Guláš sa pomaly dusí v jednoduchej zmesi, vytvárajúc jemnú a lahodnú kombináciu chutí. Podávajte ho s knedľami alebo zemiakovým pyré.

Kyslá kapusta s klobásou
Jednoduchý, no účinný recept, kde sa kyslá kapusta varí s klobásou, čerstvým či údeným mäsom. Dochutte ju čiernym korením a bobkovým listom. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj výživné.

kysla kapusa maso2

Zapekaná kyslá kapusta so zemiakmi a krkovičkou:
Toto jedlo je ideálnym spôsobom, ako spojiť kyslú kapustu, zemiaky a krkovičku do jedného fantastického zapekaného pokrmu. Vrstvite nakrájané zemiaky, kyslú kapustu a plátky prudko opečenej krkovičky na panvičke, a zapekajte v rúre, kým nezískajú zlatohnedú farbu.

Kyslá kapusta so smotanou a hubami

Ingrediencie:

  • 500 g kyslej kapusty, ošetrenej a nakrájanej
  • 200 g čerstvých húb, nakrájaných
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička kari
  • 200 ml smotany na varenie
    Soľ a korenie podľa chuti
    Strúhaný syr na posypanie


Postup:

V hrnci zohrejte olej a osmažte cibuľu do sklovita.
Pridajte kyslú kapustu a huby, a restujte 5-7 minút, kým kapusta zmäkne a huby nevyparí vodu.
Pridajte kari, soľ a korenie podľa chuti.
Znížte teplotu, pridajte smotanu na varenie a nechajte dusiť na miernom ohni ďalších 10-15 minút, kým sa chute dobre nespoja.
Podávajte samostatne alebo posypané strúhaným syrom.
Táto kyslá kapusta so smotanou a hubami je výborným spôsobom, ako vychutnať tradičnú príchuť kyslej kapusty v novom a osviežujúcom podaní. Experimentujte s rôznymi variantami a objavte vlastné obľúbené zimné lahôdky s kyslou kapustou.

foto: pexels.com