Švajčiarske rolky s višňovou omáčkou
Kategória:
8 ks palacinky,
30 dkg tvaroh,
1 kyslá smotana,
5 dkg vanilkový cuko,r
5 dkg práškový cukor,
citrónová kôra,
Omáčka:
40 dkg kompótové višne,
solamyl,
6 dkg kryštálový cuko,r
5 cl griotka alebo sherry ( môže byť aj viac)
Švajčiarske rolky s višňovou omáčkou - príprava
Uvaríme višne spolu s kryštálovým cukrom a likérom.
Keď nám to začne vrieť, vlejeme do tejto zmesi solamyl rozpustený vo vode (lejeme dovtedy, kým omáčka nemá správnu hustotu.).
Zmiešame tvaroh, vanilkový cukor, polovicu citrónovej kôry, polovicu kyslej smotany a všetko dobre vyšľaháme.
Touto náplňou natrieme palacinky, ktoré zabalíme švajčiarskym spôsobom (najprv preložíme okraje a potom zrolujeme).
Palacinky musia byť teplé (čerstvé).
Rolky zalejeme omáčkou a kyslou smotanou a posypeme práškovým cukrom a zvyškom citrónovej kôry.
Kategória:
8 ks palacinky,
30 dkg tvaroh,
1 kyslá smotana,
5 dkg vanilkový cuko,r
5 dkg práškový cukor,
citrónová kôra,
Omáčka:
40 dkg kompótové višne,
solamyl,
6 dkg kryštálový cuko,r
5 cl griotka alebo sherry ( môže byť aj viac)
Švajčiarske rolky s višňovou omáčkou - príprava
Uvaríme višne spolu s kryštálovým cukrom a likérom.
Keď nám to začne vrieť, vlejeme do tejto zmesi solamyl rozpustený vo vode (lejeme dovtedy, kým omáčka nemá správnu hustotu.).
Zmiešame tvaroh, vanilkový cukor, polovicu citrónovej kôry, polovicu kyslej smotany a všetko dobre vyšľaháme.
Touto náplňou natrieme palacinky, ktoré zabalíme švajčiarskym spôsobom (najprv preložíme okraje a potom zrolujeme).
Palacinky musia byť teplé (čerstvé).
Rolky zalejeme omáčkou a kyslou smotanou a posypeme práškovým cukrom a zvyškom citrónovej kôry.
Keď nám to začne vrieť, vlejeme do tejto zmesi solamyl rozpustený vo vode (lejeme dovtedy, kým omáčka nemá správnu hustotu.).
Zmiešame tvaroh, vanilkový cukor, polovicu citrónovej kôry, polovicu kyslej smotany a všetko dobre vyšľaháme.
Touto náplňou natrieme palacinky, ktoré zabalíme švajčiarskym spôsobom (najprv preložíme okraje a potom zrolujeme).
Palacinky musia byť teplé (čerstvé).
Rolky zalejeme omáčkou a kyslou smotanou a posypeme práškovým cukrom a zvyškom citrónovej kôry.