8 ks palacinky,
30 dkg tvaroh,
1 kyslá smotana,
5 dkg vanilkový cuko,r
5 dkg práškový cukor,
citrónová kôra,
Omáčka:
40 dkg kompótové višne,
solamyl,
6 dkg kryštálový cuko,r
5 cl griotka alebo sherry ( môže byť aj viac)
Švajčiarske rolky s višňovou omáčkou - príprava
Uvaríme višne spolu s kryštálovým cukrom a likérom.
Keď nám to začne vrieť, vlejeme do tejto zmesi solamyl rozpustený vo vode (lejeme dovtedy, kým omáčka nemá správnu hustotu.).
Zmiešame tvaroh, vanilkový cukor, polovicu citrónovej kôry, polovicu kyslej smotany a všetko dobre vyšľaháme.
Touto náplňou natrieme palacinky, ktoré zabalíme švajčiarskym spôsobom (najprv preložíme okraje a potom zrolujeme).
Palacinky musia byť teplé (čerstvé).
Rolky zalejeme omáčkou a kyslou smotanou a posypeme práškovým cukrom a zvyškom citrónovej kôry.