Slimáky oškvarkové
Kategória:
50 dkg hladkej múky,
1 Palmarin,
2 žĺtky,
2 dcl mlieka,
1 KL soli,
2 dkg kvasníc,
25 dkg oškvarkov
Slimáky oškvarkové - príprava
Zo surovín okrem škvarkov pripravíme kysnuté cesto a rozdelíme na 6 bochníkov.
Každý bochník po chvíle kvasenia rozvaľkáme a potrieme mletými škvarkami a trošku posolíme.
Potom rozdelíme na 16 dielov - kolečkom.
Vzniklé trojuholníky stáčame od širšej strany k vrcholu. Rohlíky potom potrieme s vajcom ochuteným soľou alebo vegetou a pečieme do zlatista.
Podobné recepty
Kategória:
50 dkg hladkej múky,
1 Palmarin,
2 žĺtky,
2 dcl mlieka,
1 KL soli,
2 dkg kvasníc,
25 dkg oškvarkov
Slimáky oškvarkové - príprava
Zo surovín okrem škvarkov pripravíme kysnuté cesto a rozdelíme na 6 bochníkov.
Každý bochník po chvíle kvasenia rozvaľkáme a potrieme mletými škvarkami a trošku posolíme.
Potom rozdelíme na 16 dielov - kolečkom.
Vzniklé trojuholníky stáčame od širšej strany k vrcholu. Rohlíky potom potrieme s vajcom ochuteným soľou alebo vegetou a pečieme do zlatista.
Každý bochník po chvíle kvasenia rozvaľkáme a potrieme mletými škvarkami a trošku posolíme.
Potom rozdelíme na 16 dielov - kolečkom.
Vzniklé trojuholníky stáčame od širšej strany k vrcholu. Rohlíky potom potrieme s vajcom ochuteným soľou alebo vegetou a pečieme do zlatista.