Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Cestoviny s červenou repou
Veľmi ľahkýLacný
Príprava
Varenie
Kategória:
Ročné obdobia:
Cestoviny trocha inak. Môže to byť aj ako cestovinový šalát alebo príloha.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 300 g červená repa
- 400 g cestoviny
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- podľa chuti soľ, korenie, bylinky, rasca
- 200 g tvrdý syr
- olej
Cestoviny s červenou repou - príprava
- Najskôr uvaríme očistenú repu do mäkka. Necháme ju vychladnúť a následne nakrájame alebo nastrúhame na rezančeky či menšie kúsky. Komu sa nechce variť repu, je ju možné aj kúpiť už aj predvarenú.
- Uvaríme cestoviny, lepšie sú nejaké hrubšie a z tvrdej múky.
- Na rozpálenom oleji prudko opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nadrobno nakrájanú či nastrúhanú repu orestujeme. Podlejeme vodou a všetko dusíme. Nakoniec omáčku dochutíme soľou a korením a bylinkami.
- Ja pridávam aj troška chili a za lyžicu masla na zjemnenie.
- Na vrch nastrúhame tvrdý syr podľa chuti.
Podobné recepty
Cestoviny trocha inak. Môže to byť aj ako cestovinový šalát alebo príloha.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 300 g červená repa
- 400 g cestoviny
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- podľa chuti soľ, korenie, bylinky, rasca
- 200 g tvrdý syr
- olej
Cestoviny s červenou repou - príprava
- Najskôr uvaríme očistenú repu do mäkka. Necháme ju vychladnúť a následne nakrájame alebo nastrúhame na rezančeky či menšie kúsky. Komu sa nechce variť repu, je ju možné aj kúpiť už aj predvarenú.
- Uvaríme cestoviny, lepšie sú nejaké hrubšie a z tvrdej múky.
- Na rozpálenom oleji prudko opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nadrobno nakrájanú či nastrúhanú repu orestujeme. Podlejeme vodou a všetko dusíme. Nakoniec omáčku dochutíme soľou a korením a bylinkami.
- Ja pridávam aj troška chili a za lyžicu masla na zjemnenie.
- Na vrch nastrúhame tvrdý syr podľa chuti.