Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Pšenično ražný chlebík.
500g múky pšenično-ražnej,1/2 kocky droždie,4 dl vody,1 PL soľ.1 PL rasca,1 PL cukor,1 čl ocot.

Pšenično ražný chlebík. - príprava

    Do misky dáme vodu,soľ,rascu,cukor,rozmrvené droždie a ocot.Všetko spolu dobré zamiesíme a vytrepeme cesto,tak aby sa odlepovalo od varechy.necháme vykysnúť a vykysnúte cesto vyvaľame a urobíme sendvič.Potrieme studenou vodou a posýpeme sezamom.Dáme na vymastený plech a necháme podkysnúť aspoň 10 min. Medzi tým si nahrejeme rúru na 200°C.Na dno rúry dáme ohňovzdornú misku s vodou.Dáme piecť a po 15 min.stiahneme teplotu na 100°C a ešte pečieme 15 minút ,tak aby kôrka bola upečená do zlatista.Po upečení ešte raz potrieme zľahka studenou vodou.necháme na mriežke vychladnúť.
Top