Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Kečup s cviklou
Kategória: 
5 kg rajčín, 1/2 kg cibule, 1/2 kg červených paprík, 5-6 ks jabĺk, 1 cvikla, 1 hlavička cesnaku, 5-6 feferoniek, 30 - 40 dkg kryšt. cukru, 1/4 l octu, 2 PL soli, Korenie: 1 KL horčicového semena, 1 KL zelerového semena, 2 KL mletého čierneho koreni,a 1 KL mletej červenej papriky, škorice a zázvoru, 2 muškátové oriešk,y 5 zrniek nového korenia, 5 bobkových listov, Pikantná horčica, Maizena - Zlatý klas

Kečup s cviklou - príprava

    Rajčiny ponoríme na 2 min. do horúcej vody a ošúpeme, potom papriku, cibulu, jablká, cesnak feferonky pomelieme a za stáleho miešania varíme.
    Pridáme prísadu a korenie a pokračujeme vo varení na miernom ohni, kým masa nezhustne.
    Odstavíme a necháme do rána vychladnúť na druhý deň zmes ohrejeme a prepasírujeme.
    Dochutíme cukrom, octom a soľou.
    Zlatý klas - 1 balíček rozmiešať v studenej vode a povariť spolu tak zahustiť. Ak je cvikla - kečup pekne červený a nemusí sa zahusťovať maizénou.
    Ukladáme do horúcich fliaš a sterilizujeme 15 minút pri 100 C. /asi 30 fl od výživy alebo 12 fl od kečupu/.
Top