Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Bravčové na smotane
500 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, 30 g slaniny, 40 g masti, 20 g zeleru, 30 g petržlenu, 30 g mrkvy, 1 cibuľa, 1 veľká lyžica hladkej múky, 2,5 dl kyslej smotany

Bravčové na smotane - príprava

    Mäso umyjeme, osolíme, okoreníme a prešpikujeme prúžkami slaniny.
    Na masti umyjeme pokrájanú zeleninu, pridáme cibuľu a mäso na tomto základe opečieme. Potom podlejeme horúcou vodou a dusíme do polomäkka.
    Potom mäso dopečieme v rúre.
    Mäkké mäso vyberieme, šťavu so zeleninou zlejeme do nádoby, v ktorej sme rozšľahali smotanu s múkou a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
    Hotové prelisujeme a podávame s mäsom pokrájaným na porcie. Ako príloha sa hodia zemiakové krokety a rôzne knedle.
Top