Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Patizónový šalát
Kategória: 
mladé patizóny, cukor, soľ, citrónová šťava a olej.

Patizónový šalát - príprava

    Umyté patizóny postrúhame na rezance a zalejeme nálevom z vody, cukru, soli, citrónovej šťavy a oleja.
    Mladé patizóny sa konzumujú aj so šupkou, podobne ako cukety.
    Veľmi dobré sú aj v kombinácii s inou zeleninou,
    napr. paradajkami, paprikou, ale aj mrkvou či hráškom.
    Ak podávame patizón ako súčasť zeleninového taniera, stačí ho nastrúhať a pokvapkať citrónovou šťavou, prípadne ozdobiť petržlenovou vňaťou.
Top