Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Patizónový šalát
Patizónový šalát - príprava
Umyté patizóny postrúhame na rezance a zalejeme nálevom z vody, cukru, soli, citrónovej šťavy a oleja.
Mladé patizóny sa konzumujú aj so šupkou, podobne ako cukety.
Veľmi dobré sú aj v kombinácii s inou zeleninou,
napr. paradajkami, paprikou, ale aj mrkvou či hráškom.
Ak podávame patizón ako súčasť zeleninového taniera, stačí ho nastrúhať a pokvapkať citrónovou šťavou, prípadne ozdobiť petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Patizónový šalát - príprava
Mladé patizóny sa konzumujú aj so šupkou, podobne ako cukety.
Veľmi dobré sú aj v kombinácii s inou zeleninou,
napr. paradajkami, paprikou, ale aj mrkvou či hráškom.
Ak podávame patizón ako súčasť zeleninového taniera, stačí ho nastrúhať a pokvapkať citrónovou šťavou, prípadne ozdobiť petržlenovou vňaťou.