Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Grécky pekáčik
Kategória:
4 plátky bravčového mäsa,
hladká múka ,
3-4 zemiaky ,
mrkva (4-5 kusov) ,
petržlen (4-5 kusov) ,
1 konzerva červenej fazule (300 ml),
1 konzerva lúpaných paradajok ,
1-2 zrnká nového korenia ,
3 lyžice pikantného kečupu ,
1 väčšia cibuľa, 100 g tvrdého syra ,
2-3 strúčiky cesnaku, vegeta ,
rasca, bobkový list, mleté čierne korenie ,
celé čierne korenie, soľ, olej
Grécky pekáčik - príprava
Bravčové mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a narýchlo z oboch strán opečieme na oleji.
Na dno vymasteného pekáča poukladáme kolieska surových zemiakov.
Osolíme, pridáme trocha vegety a posypeme rascou.
Na to navrstvíme mäso spolu s výpekom, pridáme celé čierne korenie, bobkový list, na kolieska pokrájanú mrkvu a petržlen.
Zmes v pekáči prelejeme sterilizovanou fazuľou a paradajkovým pretlakom, pridáme nové korenie, 3 lyžice pikantného kečupu a 1 restovanú cibuľu.
Dáme zapiecť do rúry.
Pred koncom pečenia pridáme 2-3 strúčiky prelisovaného cesnaku a posypeme postrúhaným syrom.
Podobné recepty
Grécky pekáčik - príprava
Na dno vymasteného pekáča poukladáme kolieska surových zemiakov.
Osolíme, pridáme trocha vegety a posypeme rascou.
Na to navrstvíme mäso spolu s výpekom, pridáme celé čierne korenie, bobkový list, na kolieska pokrájanú mrkvu a petržlen.
Zmes v pekáči prelejeme sterilizovanou fazuľou a paradajkovým pretlakom, pridáme nové korenie, 3 lyžice pikantného kečupu a 1 restovanú cibuľu.
Dáme zapiecť do rúry.
Pred koncom pečenia pridáme 2-3 strúčiky prelisovaného cesnaku a posypeme postrúhaným syrom.