Plnený kačací krk
Kategória: 
1 koža z kačacieho krku, 30g cibule, 1 kačacia pečeň, 1 žemľa, mlieko, soľ, mleté čierne korenie, nové korenie, muškátový oriešok, majorán, 1 vajce, masť na pečenie

Plnený kačací krk - príprava

    Stiahnutú kožu z kačacieho krku umyjeme a na jednom konci zašijeme.
    Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, primiešame na malé kocky pokrájanú pečeň a chvíľu podusíme.
    K vychladnutej pečeni pridáme v mlieku namočenú a vytlačenú žemľu, osolíme, okoreníme mletým čiernym a novým korením, postrúhaným muškátovým orieškom a majoránom, pridáme vajce a dobre spolu premiešame.
    Kačací krk naplníme, zašijeme a pečieme na masti.
    Upečený a vychladnutý krk pokrájame na šikmé plátky a podávame.
Top