Hydinový závin plnený zeleninou
Kategória: 
1223 KJ – 1 osoba (5 porcií), 1 kurča alebo morka, 2 ČL olivového oleja Bertolli, biele mleté korenie, soľ, vegeta, 1 pór, 200g mrkvy, 4 PL mrazeného hrášku, 4 PL mrazenej kukurice, 3 šampiňóny, 2 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať.

Hydinový závin plnený zeleninou - príprava

    Kurča umyjeme, zbavíme kože a kostí.
    Kuracie mäso jemne naklepeme, potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a potrieme prelisovaným cesnakom.
    Mrkvu očistíme, umyjeme a postrúhame.
    Šampiňóny očistíme a pokrájame na malé rezance.
    Mrkvu, šampiňóny, spolu s hráškom a kukuricou poukladáme na mäso, posypeme vegetou, zvinieme a uchytíme niťou alebo špajglou.
    Na malom množstve olivového oleja krátko orestujeme
    na rezance pokrájaný pór, pridáme závin.
    Podlejeme malým množstvom vriacej vody a dáme piecť do mäkka do rozohriatej rúry na 45 minút.
    Podľa potreby podlievame vodou.
    Pokrájané plátky závinu podávame posypané s posekanou petržlenovou vňaťou a poliate výpekom.
Top