Kinder Mliečny rez
Ľahký
Celkom lacný

Jednoduchý koláčik na sviatočné popoludnie.

Ingrediencie

Pre 1 Osoba(y)

Cesto

  • 8 ks vajec
  • 200 g kryštálového cukru
  • 6 pl vody
  • 80 g rozpusteného másla
  • 300 g hladká múka
  • 3 pl kakaa
  • 1 ks kypriaci prášok
  • 1 čl kypriaci prášok do perníka

Krém

  • 3 pl kryštálového cukru
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 200 ml mlieka
  • 1 ks želatínový stužovač
  • 400 ml šľahačky

Kinder Mliečny rez - príprava

    Žĺtka vymiešame s cukrom, až kým namáme vielu hmotu. Pridáme vodu, rozpustené maslo a ešte chvíľu miešame. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s obidvoma kypriacimi práškami a kakaom. Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovicu a každú zvlášť upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu cca 12 min na 180°C.

    Medzitým si pripravíme krém. Obidva druhy cukru vysypeme do mlieka a za občasného miešania necháme zovrieť. Pridáme želatínový stužovač a na miernom ohni miešame, kým sa želatína nerozpustí.

    Vyšľaháme šľahačku a pomaly prilievame vlažné želatínové mlieko. Nanesieme na jeden plát korpusu a prikryjeme druhým plátom. Odložíme do chladu a necháme stuhnúť, potom môžeme poliať rozpustenou čokoládou.
Top