Karé s kuriatkami
4 bravčové kotlety po 150 g, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 2 lyžice oleja, 250 g kuriatok, 2 lyžice masla, soľ, 1 lyžica sójovej omáčky, 1/8 l smotany, petržlenová vňať podľa chuti

Karé s kuriatkami - príprava

    Okraje mäsa narežeme, aby sa pri pečení nekrútilo. Okoreníme a potrieme olejom.
    Kuriatka očistíme, umyjeme a dáme dobre odkvapkať.
    Maslo rozpustíme na panvici pri strednej teplote, huby restujeme asi 2 minúty, posolíme ich a okoreníme, dáme do misky a udržujeme teplé.
    Kotlety posolíme a pri častom obracaní ich na rozpálenom tuku na panvici opečieme z obidvoch strán.
    Hotové karé vyberieme na nahriate taniere.
    Výpek zmiešame so sójovou omáčkou a smotanou a krátko povaríme.
    Pridáme huby a nasekanú petržlenovú vňať.
Top