Karé na parížsky spôsob
600 g bravčového karé, 200 g údeného mäsa, 100 ml kyslej smotany, 50 g hladkej múky, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka, 100 g strúhanky, korenie na fašírky, soľ, olej

Karé na parížsky spôsob - príprava

    Karé umyjeme, usušíme, rozdelíme na 4 plátky a dobre naklepeme.
    Vyklepané plátky z oboch strán osolíme a posypeme fašírkovým korením.
    Údené mäso pokrájame na menšie kúsky a zomelieme v mäsovom mlynčeku.
    K zomletému mäsu pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame, až vznikne krémová plnka.
    Každý plátok mäsa pokryjeme údenou plnkou, opatrne zvinieme a starostlivo spojíme špáradlom, aby plnka počas ďalšej prípravy nevytiekla.
    Závitky oblíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach s mliekom a v jemnej strúhanke.
    Na panvici rozpálime olej a obalené závitky zo všetkých strán vypražíme dozlatista.
    Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke.

    Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou prílohou.
Top