Karé na parížsky spôsob
Kategória:
600 g bravčového karé,
200 g údeného mäsa,
100 ml kyslej smotany,
50 g hladkej múky,
2 vajcia,
2 lyžice mlieka,
100 g strúhanky,
korenie na fašírky,
soľ,
olej
Karé na parížsky spôsob - príprava
Karé umyjeme, usušíme, rozdelíme na 4 plátky a dobre naklepeme.
Vyklepané plátky z oboch strán osolíme a posypeme fašírkovým korením.
Údené mäso pokrájame na menšie kúsky a zomelieme v mäsovom mlynčeku.
K zomletému mäsu pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame, až vznikne krémová plnka.
Každý plátok mäsa pokryjeme údenou plnkou, opatrne zvinieme a starostlivo spojíme špáradlom, aby plnka počas ďalšej prípravy nevytiekla.
Závitky oblíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach s mliekom a v jemnej strúhanke.
Na panvici rozpálime olej a obalené závitky zo všetkých strán vypražíme dozlatista.
Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou prílohou.
Kategória:
600 g bravčového karé,
200 g údeného mäsa,
100 ml kyslej smotany,
50 g hladkej múky,
2 vajcia,
2 lyžice mlieka,
100 g strúhanky,
korenie na fašírky,
soľ,
olej
Karé na parížsky spôsob - príprava
Karé umyjeme, usušíme, rozdelíme na 4 plátky a dobre naklepeme.
Vyklepané plátky z oboch strán osolíme a posypeme fašírkovým korením.
Údené mäso pokrájame na menšie kúsky a zomelieme v mäsovom mlynčeku.
K zomletému mäsu pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame, až vznikne krémová plnka.
Každý plátok mäsa pokryjeme údenou plnkou, opatrne zvinieme a starostlivo spojíme špáradlom, aby plnka počas ďalšej prípravy nevytiekla.
Závitky oblíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach s mliekom a v jemnej strúhanke.
Na panvici rozpálime olej a obalené závitky zo všetkých strán vypražíme dozlatista.
Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou prílohou.
Vyklepané plátky z oboch strán osolíme a posypeme fašírkovým korením.
Údené mäso pokrájame na menšie kúsky a zomelieme v mäsovom mlynčeku.
K zomletému mäsu pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame, až vznikne krémová plnka.
Každý plátok mäsa pokryjeme údenou plnkou, opatrne zvinieme a starostlivo spojíme špáradlom, aby plnka počas ďalšej prípravy nevytiekla.
Závitky oblíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach s mliekom a v jemnej strúhanke.
Na panvici rozpálime olej a obalené závitky zo všetkých strán vypražíme dozlatista.
Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou prílohou.