Hovädzie mäsko
Kategória:
1 kg hovädzieho zadného mäsa,
2 lyžice strúhanky,
bravčová masť na vymastenie pekáča,
150 g slaniny,
500 ml kyslej smotany,
500 g cibule,
500 ml kuracieho vývaru,
150 g tvrdého syra,
mleté čierne korenie,
soľ
Hovädzie mäsko - príprava
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Pekáč potrieme masťou a vysypeme strúhankou.
Na dno pekáča poukladáme plátky slaniny, na ne dáme
na kolieska nakrájanú cibuľu a navrch mäso.
Všetko zalejeme vývarom a dáme piecť do rúry.
Pred dopečením mäso polejeme kyslou smotanou a posypeme postrúhaným tvrdým syrom.
Zapekáme ešte 5 až 10 minút.
Podobné recepty
Kategória:
1 kg hovädzieho zadného mäsa,
2 lyžice strúhanky,
bravčová masť na vymastenie pekáča,
150 g slaniny,
500 ml kyslej smotany,
500 g cibule,
500 ml kuracieho vývaru,
150 g tvrdého syra,
mleté čierne korenie,
soľ
Hovädzie mäsko - príprava
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Pekáč potrieme masťou a vysypeme strúhankou.
Na dno pekáča poukladáme plátky slaniny, na ne dáme
na kolieska nakrájanú cibuľu a navrch mäso.
Všetko zalejeme vývarom a dáme piecť do rúry.
Pred dopečením mäso polejeme kyslou smotanou a posypeme postrúhaným tvrdým syrom.
Zapekáme ešte 5 až 10 minút.
Na dno pekáča poukladáme plátky slaniny, na ne dáme
na kolieska nakrájanú cibuľu a navrch mäso.
Všetko zalejeme vývarom a dáme piecť do rúry.
Pred dopečením mäso polejeme kyslou smotanou a posypeme postrúhaným tvrdým syrom.
Zapekáme ešte 5 až 10 minút.