Hovädzie filé Stroganov
Kategória:
360 g hovädzie filé (sviečková alebo roštenka),
60 g šunky,
6 malých sterilizovaných uhoriek,
2 cibule – šalotky,
2,5 dl hovädzieho vývaru (aj z kocky),
200 g šampiňónov,
2 PL masla,
½ KL štiplavej papriky,
½ PL horčice,
1 dl kyslej smotany,
soľ,
mleté biele korenie,
1 PL nadrobno nasekaného zeleného petržlenu
Hovädzie filé Stroganov - príprava
Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky,šunku na malé kocky, nakladané uhorky na drobné rezance a očistenú šalotku nadrobno.
Na rozohriatom masle opečieme mäso z oboch strán a odložíme ho tak, aby zostalo teplé.
Vo výpeku opražíme cibuľu, nakrátko aj šunku a uhorky a ešte spolu za občasného miešania popražíme.
Zalejeme hovädzím vývarom, povaríme, pridáme papriku, horčicu, smotanu a znovu miešame a povaríme.
Do hotovej omáčky vložíme mäso, ale necháme ho len prehriať, už nevaríme!
Podávame so zemiakovou kašou, posypanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kategória:
360 g hovädzie filé (sviečková alebo roštenka),
60 g šunky,
6 malých sterilizovaných uhoriek,
2 cibule – šalotky,
2,5 dl hovädzieho vývaru (aj z kocky),
200 g šampiňónov,
2 PL masla,
½ KL štiplavej papriky,
½ PL horčice,
1 dl kyslej smotany,
soľ,
mleté biele korenie,
1 PL nadrobno nasekaného zeleného petržlenu
Hovädzie filé Stroganov - príprava
Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky,šunku na malé kocky, nakladané uhorky na drobné rezance a očistenú šalotku nadrobno.
Na rozohriatom masle opečieme mäso z oboch strán a odložíme ho tak, aby zostalo teplé.
Vo výpeku opražíme cibuľu, nakrátko aj šunku a uhorky a ešte spolu za občasného miešania popražíme.
Zalejeme hovädzím vývarom, povaríme, pridáme papriku, horčicu, smotanu a znovu miešame a povaríme.
Do hotovej omáčky vložíme mäso, ale necháme ho len prehriať, už nevaríme!
Podávame so zemiakovou kašou, posypanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Na rozohriatom masle opečieme mäso z oboch strán a odložíme ho tak, aby zostalo teplé.
Vo výpeku opražíme cibuľu, nakrátko aj šunku a uhorky a ešte spolu za občasného miešania popražíme.
Zalejeme hovädzím vývarom, povaríme, pridáme papriku, horčicu, smotanu a znovu miešame a povaríme.
Do hotovej omáčky vložíme mäso, ale necháme ho len prehriať, už nevaríme!
Podávame so zemiakovou kašou, posypanou zelenou petržlenovou vňaťou.