Sypaný kakaovo-tvarohový koláč
40 dkg hladkej múky, 15 dkg práškoveho cukru, 1 Palmela (margarín),1 žĺtok , 1 KL prášku do pečiva, 3 PL kakaového prášku, kôra z 1 citróna, Tvarohová plnka: 1 kg tvarohu, 3 žĺtky, 4 bielky, 10 dkg hrozienok, 1 vanilkový a 1 škoricový cukor

Sypaný kakaovo-tvarohový koláč - príprava

    Z uvedených surovín urobíme tuhšie cesto, rozdelíme ho na dve rovnaké časti a dáme na 1/2 hodiny odpočinúť do chladu.
    Tvaroh zmiešame so žĺtkami, vanílkovým cukrom a škoricovým cukrom podľa chuti.
    Pridáme hrozienka a sneh z bielkov.
    Na hrubšie vymastený a strúhankou posypaný plech dáme nahrubšie postrúhané cesto, ktoré upravíme do rovnakej hrúbky vidličkou.
    Potom rovnomerne rozotrieme tvarohovú plnku a na vrch postrúhame druhú časť cesta.
    Plech vložíme do horúcej rúry a pečieme cca 2O min. z toho 13 min. v horúcej a 7 min. na slabšej teplote.
    Po vybratí posypeme práškovým cukrom.
Top