Slaný závin
Kategória:
1 balenie lístkového cesta, 30 dkg hydinovej alebo pološunkovej salámy, 25 dkg eidamu alebo iného tvrdého syra, 2 vajcia
Slaný závin - príprava
Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti, ktoré vyvaľkáme na tenko.
Potrieme rozšľahaným vajcom, poukladáme salámu a zasypeme postrúhaným syrom.
Zrolujeme, uložíme na mierne vymastený plech alebo použijeme mastný papier na pečenie.
Povrch potrieme vajcom a dáme piecť.
Pečieme pri teplote 190 - 200 stupňov Celzia približne
20 - 25 minút.
Môžeme podávať teplé alebo studené, alebo na obložených misách.
Podobné recepty
Kategória:
1 balenie lístkového cesta, 30 dkg hydinovej alebo pološunkovej salámy, 25 dkg eidamu alebo iného tvrdého syra, 2 vajcia
Slaný závin - príprava
Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti, ktoré vyvaľkáme na tenko.
Potrieme rozšľahaným vajcom, poukladáme salámu a zasypeme postrúhaným syrom.
Zrolujeme, uložíme na mierne vymastený plech alebo použijeme mastný papier na pečenie.
Povrch potrieme vajcom a dáme piecť.
Pečieme pri teplote 190 - 200 stupňov Celzia približne
20 - 25 minút.
Môžeme podávať teplé alebo studené, alebo na obložených misách.
Potrieme rozšľahaným vajcom, poukladáme salámu a zasypeme postrúhaným syrom.
Zrolujeme, uložíme na mierne vymastený plech alebo použijeme mastný papier na pečenie.
Povrch potrieme vajcom a dáme piecť.
Pečieme pri teplote 190 - 200 stupňov Celzia približne
20 - 25 minút.
Môžeme podávať teplé alebo studené, alebo na obložených misách.