Jablkovo – kakaový závin
Kategória:
500 g polohrubej múky,
2 lyžice kryštálového cukru,
1 vajce,
40 g droždia,
tuk a múka na posypanie pekáča,
Plnka: 1 ½ kg jabĺk,
240 g práškový cukor,
3 PL kakaa,
1 PL strúhanky,
1 vanilínový cukor
Jablkovo – kakaový závin - príprava
Z droždia, lyžice vlažnej vody a cukru pripravíme kvások. Múku, cukor, vajce a štipku soli premiešame, pridáme kvások a toľko vody (vlažnej), aby vzniklo stredne tuhé cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť.
Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 3 časti, urobíme bochníčky a každý rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.
Jablká olúpeme, postrúhame, vyžmýkame a pridáme cukor.
Na miernom ohni podusíme a necháme vychladnúť.
Potom primiešame kakao, strúhanku.
Touto plnkou natrieme cesto, zvinieme a dáme upiecť.
Záviny pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a olejom.
Kategória:
500 g polohrubej múky,
2 lyžice kryštálového cukru,
1 vajce,
40 g droždia,
tuk a múka na posypanie pekáča,
Plnka: 1 ½ kg jabĺk,
240 g práškový cukor,
3 PL kakaa,
1 PL strúhanky,
1 vanilínový cukor
Jablkovo – kakaový závin - príprava
Z droždia, lyžice vlažnej vody a cukru pripravíme kvások. Múku, cukor, vajce a štipku soli premiešame, pridáme kvások a toľko vody (vlažnej), aby vzniklo stredne tuhé cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť.
Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 3 časti, urobíme bochníčky a každý rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.
Jablká olúpeme, postrúhame, vyžmýkame a pridáme cukor.
Na miernom ohni podusíme a necháme vychladnúť.
Potom primiešame kakao, strúhanku.
Touto plnkou natrieme cesto, zvinieme a dáme upiecť.
Záviny pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a olejom.
Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 3 časti, urobíme bochníčky a každý rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.
Jablká olúpeme, postrúhame, vyžmýkame a pridáme cukor.
Na miernom ohni podusíme a necháme vychladnúť.
Potom primiešame kakao, strúhanku.
Touto plnkou natrieme cesto, zvinieme a dáme upiecť.
Záviny pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a olejom.