Jablkovo – kakaový závin
500 g polohrubej múky, 2 lyžice kryštálového cukru, 1 vajce, 40 g droždia, tuk a múka na posypanie pekáča, Plnka: 1 ½ kg jabĺk, 240 g práškový cukor, 3 PL kakaa, 1 PL strúhanky, 1 vanilínový cukor

Jablkovo – kakaový závin - príprava

    Z droždia, lyžice vlažnej vody a cukru pripravíme kvások. Múku, cukor, vajce a štipku soli premiešame, pridáme kvások a toľko vody (vlažnej), aby vzniklo stredne tuhé cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť.
    Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 3 časti, urobíme bochníčky a každý rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.
    Jablká olúpeme, postrúhame, vyžmýkame a pridáme cukor.
    Na miernom ohni podusíme a necháme vychladnúť.
    Potom primiešame kakao, strúhanku.
    Touto plnkou natrieme cesto, zvinieme a dáme upiecť.
    Záviny pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a olejom.
Top