Slaný koláč s mäsitou plnkou
2 šálka hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva , 1/2 lyžičky soli. Náplň: 2 šálka mletého vareného mäsa, soľ , korenie, žĺtok, petržlen , malá cibuľa

Slaný koláč s mäsitou plnkou - príprava

    Múku zmiešame s práškom, pridáme maslo, vodu, soľ a rýchle spojíme.
    Z polovice cesta vyvaľkáme plát, o niečo väčší ako je dno tortovej formy, vložíme ho dovnútra, okraje pritlačíme
    k stranám.
    Naplníme a druhým menším plátom prikryjeme.
    V hornom pláte môžeme vypichnúť formičkou otvory, aby pri pečení mohla unikať para.
    Povrch potrieme vajcom.
    Pečieme pri stredne silnom ohni.
    Podávame teplé.

    Náplň: Na masle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mleté varené a dusené mäso, osolíme, okoreníme a vymiešame dohladka.
    Po odstavení z platni primiešame žĺtok a petržlen.
Top