Vidiecke kurča
Kategória:
2 lyžičky olivového oleja,
4 kuracie prsia bez kosti a kože,
1 malú cibuľu pokrájanú najemno,
3 strúčiky cesnaku posekané najemno,
1 lyžicu karí korenia,
300 ml konzervovaných pokrájaných paradajok bez soli,
25 g sušených marhúľ pokrájaných na tenké plátky,
mleté čierne korenie,
1/2 lyžičky mandľových lupienkov
Vidiecke kurča - príprava
Vo veľkom teflónovom kastróle na stredne silnom ohni rozohrejeme olej.
Vložíme kuracinu a opekáme 3 minúty z každej strany
alebo dozlatista.
Potom mäso vyberieme na tanier.
Do kastróla pridáme cibuľu a cesnak.
Pražíme asi 5 minút, kým cibuľa nezmäkne.
Vmiešame karí korenie a pražíme 1 minútu.
Potom pridáme paradajky aj so šťavou, marhule, tymian aj mleté čierne korenie a necháme zovrieť.
Kuracinu aj so všetkou šťavou vrátime do kastróla. Zmiernime oheň, prikryjeme a dusíme 20 minút, alebo kým sa kuracina dobre neprehreje.
Pred podávaním posypeme mandľovými lupienkami
Podobné recepty
Kategória:
2 lyžičky olivového oleja,
4 kuracie prsia bez kosti a kože,
1 malú cibuľu pokrájanú najemno,
3 strúčiky cesnaku posekané najemno,
1 lyžicu karí korenia,
300 ml konzervovaných pokrájaných paradajok bez soli,
25 g sušených marhúľ pokrájaných na tenké plátky,
mleté čierne korenie,
1/2 lyžičky mandľových lupienkov
Vidiecke kurča - príprava
Vo veľkom teflónovom kastróle na stredne silnom ohni rozohrejeme olej.
Vložíme kuracinu a opekáme 3 minúty z každej strany
alebo dozlatista.
Potom mäso vyberieme na tanier.
Do kastróla pridáme cibuľu a cesnak.
Pražíme asi 5 minút, kým cibuľa nezmäkne.
Vmiešame karí korenie a pražíme 1 minútu.
Potom pridáme paradajky aj so šťavou, marhule, tymian aj mleté čierne korenie a necháme zovrieť.
Kuracinu aj so všetkou šťavou vrátime do kastróla. Zmiernime oheň, prikryjeme a dusíme 20 minút, alebo kým sa kuracina dobre neprehreje.
Pred podávaním posypeme mandľovými lupienkami
Vložíme kuracinu a opekáme 3 minúty z každej strany
alebo dozlatista.
Potom mäso vyberieme na tanier.
Do kastróla pridáme cibuľu a cesnak.
Pražíme asi 5 minút, kým cibuľa nezmäkne.
Vmiešame karí korenie a pražíme 1 minútu.
Potom pridáme paradajky aj so šťavou, marhule, tymian aj mleté čierne korenie a necháme zovrieť.
Kuracinu aj so všetkou šťavou vrátime do kastróla. Zmiernime oheň, prikryjeme a dusíme 20 minút, alebo kým sa kuracina dobre neprehreje.
Pred podávaním posypeme mandľovými lupienkami