Vidiecke kurča
Kategória: 
2 lyžičky olivového oleja, 4 kuracie prsia bez kosti a kože, 1 malú cibuľu pokrájanú najemno, 3 strúčiky cesnaku posekané najemno, 1 lyžicu karí korenia, 300 ml konzervovaných pokrájaných paradajok bez soli, 25 g sušených marhúľ pokrájaných na tenké plátky, mleté čierne korenie, 1/2 lyžičky mandľových lupienkov

Vidiecke kurča - príprava

    Vo veľkom teflónovom kastróle na stredne silnom ohni rozohrejeme olej.
    Vložíme kuracinu a opekáme 3 minúty z každej strany
    alebo dozlatista.
    Potom mäso vyberieme na tanier.
    Do kastróla pridáme cibuľu a cesnak.
    Pražíme asi 5 minút, kým cibuľa nezmäkne.
    Vmiešame karí korenie a pražíme 1 minútu.
    Potom pridáme paradajky aj so šťavou, marhule, tymian aj mleté čierne korenie a necháme zovrieť.
    Kuracinu aj so všetkou šťavou vrátime do kastróla. Zmiernime oheň, prikryjeme a dusíme 20 minút, alebo kým sa kuracina dobre neprehreje.
    Pred podávaním posypeme mandľovými lupienkami
Top