Tvarohová torta
2 balíčky piškótou, 1/2 tvarohu, 4 dl mlieka, 2 vajcia, 1 kocka tuku (Hera, Perla), 2 balíčky vanilkového cukru, 2 dl cukru práškového, 4 lyžice rumu, 10 g svetlé želatíny (vrchovatá polievková lyžica), 1 lyžica kakaa, ovocie (jahody, ananás, marhule, broskyne), šľahačka na ozdobu.

Tvarohová torta - príprava

    Želatínu namočíme na noc do 2 dl mlieka.
    Druhý deň pridáme 2 dl horúceho mlieka a želatínu rozmiešame v mixéri.
    Pridáme cukor, vanilkový cukor, rum, vajcia a striedavo
    po lyžiciach tvaroh a zmäknutý tuk.
    Všetko dobre vyšľaháme.
    Tvarohový krém rozdelíme na tri časti.
    Väčšiu tortovú formu vyložíme mikroténovou fóliou.
    Na dno narovnáme tesne vedľa seba piškóty a zalejeme prvým dielom tvarohového krému.
    Navrch rozložíme ovocie a zalejeme druhým dielom krému. Opäť položíme vrstvu piškótou a ovocie a zalejeme zbytkom krému, do ktorého sme jemne zamiešali kakao.
    Takto pripravenú tortu dáme do chladničky.
    Po vychladnutí ozdobíme šľahačkou.
Top