Hríbovica s mrveničkou
Kategória: 
huby alebo šampiňóny, 2-3 zemiaky, 1 cibuľa, 1 mrkva, masť, hladká múka, červená mletá paprika, hrubá múka, vajce, kyslá smotana, rasca, soľ, petržlenová vňať

Hríbovica s mrveničkou - príprava

    Na masti s trochou červenej papriky opražíme cibuľku, zahustíme múkou a zalejeme studenou vodou.
    Pridáme nakrájané huby, mrkvu, zemiaky a varíme.
    Pripravíme si mrveničku z vajca, hrubej múky a soli urobíme hmotu, ktorú nastrúhame do polievky.
    Všetko uvaríme domäkka, dochutíme rascou, soľou, petržlenovou vňaťou a pred podávaním vložíme na tanieri do polievky lyžicu kyslej smotany.
    Takto varievala huby babička.
Top