Hríbovica s mrveničkou
Kategória:
huby alebo šampiňóny,
2-3 zemiaky,
1 cibuľa,
1 mrkva,
masť,
hladká múka,
červená mletá paprika,
hrubá múka,
vajce,
kyslá smotana,
rasca,
soľ,
petržlenová vňať
Hríbovica s mrveničkou - príprava
Na masti s trochou červenej papriky opražíme cibuľku, zahustíme múkou a zalejeme studenou vodou.
Pridáme nakrájané huby, mrkvu, zemiaky a varíme.
Pripravíme si mrveničku z vajca, hrubej múky a soli urobíme hmotu, ktorú nastrúhame do polievky.
Všetko uvaríme domäkka, dochutíme rascou, soľou, petržlenovou vňaťou a pred podávaním vložíme na tanieri do polievky lyžicu kyslej smotany.
Takto varievala huby babička.
Podobné recepty
Kategória:
huby alebo šampiňóny,
2-3 zemiaky,
1 cibuľa,
1 mrkva,
masť,
hladká múka,
červená mletá paprika,
hrubá múka,
vajce,
kyslá smotana,
rasca,
soľ,
petržlenová vňať
Hríbovica s mrveničkou - príprava
Na masti s trochou červenej papriky opražíme cibuľku, zahustíme múkou a zalejeme studenou vodou.
Pridáme nakrájané huby, mrkvu, zemiaky a varíme.
Pripravíme si mrveničku z vajca, hrubej múky a soli urobíme hmotu, ktorú nastrúhame do polievky.
Všetko uvaríme domäkka, dochutíme rascou, soľou, petržlenovou vňaťou a pred podávaním vložíme na tanieri do polievky lyžicu kyslej smotany.
Takto varievala huby babička.
Pridáme nakrájané huby, mrkvu, zemiaky a varíme.
Pripravíme si mrveničku z vajca, hrubej múky a soli urobíme hmotu, ktorú nastrúhame do polievky.
Všetko uvaríme domäkka, dochutíme rascou, soľou, petržlenovou vňaťou a pred podávaním vložíme na tanieri do polievky lyžicu kyslej smotany.
Takto varievala huby babička.