Najlepšie veterníky
6 dl vody, soľ, 180 g oleja, 10 vajec. Plnka : l mlieka, 2 ks Palmarin, 400 g cukor, 4 Zlaté klasy, ananásová príchuť

Najlepšie veterníky - príprava

    Do väčšej nádoby nalejeme 6 dl vody, posolíme, pridáme
    180 g oleja.
    Privedieme do varu a pridáme 450 g hladkej múky špeciál. Dobre premiešame a odstavíme z ohňa.
    Postupne po jednom vmiešame 10 vajec.
    Vznikne hladká, pomerne tuhá zmes.
    Cesto dáme do cukrárskeho sáčku a vytláčame cez kovový nadstavec.
    Tvarujeme pomerne malé venčeky, pečením sa zväčšia.
    Pečieme v rozohriatej rúre a asi po 10 minútach teplotu znížime.
    Vychladené prerežeme a naplníme plnkou.
    Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme puding.
    Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť.
    Vymiešame Palmarin a postupne vmiešame puding a pridáme príchuť.
Top