Karamelové veterníky
60 dkg vody, 30 dkg palmarin, 30 dkg hladkej múky špeciál, 8 vajec, 2 zlaté klasy , 1 l mlieka, 4 lyžice mletého cukru, 1 vanilínový cukor, 20 lyžíc kryštálového cukru, 3 šlahačky,1 stužovač na šlahačku, cukor

Karamelové veterníky - príprava

    Cesto: 60 dkg vody, 30 dkg palmarínu necháme zovrieť a do toho zavaríme 30 dkg hladkej múky špeciál. Do vychladnutého pomaly vmiešame 8 celých vajec. Na pomastený plech tvarujeme ozdobným vreckom veterníky /3 x 5 na jeden plech-ďalej od seba, aby sa nezlepili/. Rúra musí byť úplne rozohriata. Pečieme 15 minút na 250 st.C. Rúru neotvárame, potom stíšime na 170 st.C a dopečieme asi 20 minút /aby boli dobre vysušené/.
    1.krém: 2 zlaté klasy uvaríme v 8 dcl mlieka, 4 lyžicami mletého cukru a 1 vanilkou. Vychladnutý puding zmiešame s vyšťahanou 1 šlahačkou + stužovač a naplníme veterníky.Môžme si krém uvariť aj deň vopred a vychladnutý dať do chladničky.
    2.krém: upálime 10 lyžíc kryštálového cukru na karamel a pomaly zalejeme dvomi šlahačkami. Vychladnuté za občasného miešania dáme na 24 hod. do chladničky. Vyšľaháme a nastriekame ozdobným vreckom na prvú plnku.

    Poleva:
    22dkg mouckoveho cukru,22dkg krupicoveho cukru a 3az4 polevkove lzice mleka.Postup:Krupicovy cukr roztavime na karamel,zalijeme mlekem,rozmichame a povarime na hladky krem.Do misky prosejeme mouckovy cukr,po castech pridame karamel a dobre vymichame.Je super uz ho mam odskouseny
Top