Pomarančový šalát s feniklom
Kategória: 
2 menšie fenikle alebo 1 väčší , 4 – 5 šťavnatých pomarančov , 3 kiwi , 16 čiernych olív , 1 stonku rozmarínu alebo 2 stonky petržlenovej vňate , 1 PL červeného vínneho octu , 6 PL kvalitného olivového oleja , soľ , čerstvo pomleté čierne korenie

Pomarančový šalát s feniklom - príprava

    Z fenikla odstránime vonkajšiu vrstvu a hrubé zelené stonky.
    Vňať odrežeme a odložíme na neskôr.
    Fenikel umyjeme, rozštvrtíme a pokrájame na tenučké plátky.
    Pomaranče zbavíme kôry aj bielej šupky.
    Priečne ich pokrájame na tenké kolieska a vytekajúcu šťavu zachytíme do misy.
    Do šťavy pridáme ocot, soľ, čierne korenie a olej.
    Všetko spolu dôkladne vyšľaháme.
    Na servírovací tanier rozložíme kolieska pomarančov, kúsky kiwi a plátky fenikla.
    Navrch poukladáme olivy.
    Rozmarín umyjeme, listy odtrhneme a nadrobno posekáme. Šalát posypeme nasekaným rozmarínom a polejeme pripraveným dressingom.
    Nakoniec ho ozdobíme feniklovou vňaťou.
Top