Pomarančový šalát s feniklom
Kategória:
2 menšie fenikle alebo 1 väčší ,
4 – 5 šťavnatých pomarančov ,
3 kiwi ,
16 čiernych olív ,
1 stonku rozmarínu alebo
2 stonky petržlenovej vňate , 1 PL červeného vínneho octu ,
6 PL kvalitného olivového oleja ,
soľ ,
čerstvo pomleté čierne korenie
Pomarančový šalát s feniklom - príprava
Z fenikla odstránime vonkajšiu vrstvu a hrubé zelené stonky.
Vňať odrežeme a odložíme na neskôr.
Fenikel umyjeme, rozštvrtíme a pokrájame na tenučké plátky.
Pomaranče zbavíme kôry aj bielej šupky.
Priečne ich pokrájame na tenké kolieska a vytekajúcu šťavu zachytíme do misy.
Do šťavy pridáme ocot, soľ, čierne korenie a olej.
Všetko spolu dôkladne vyšľaháme.
Na servírovací tanier rozložíme kolieska pomarančov, kúsky kiwi a plátky fenikla.
Navrch poukladáme olivy.
Rozmarín umyjeme, listy odtrhneme a nadrobno posekáme. Šalát posypeme nasekaným rozmarínom a polejeme pripraveným dressingom.
Nakoniec ho ozdobíme feniklovou vňaťou.
Podobné recepty
Kategória:
2 menšie fenikle alebo 1 väčší ,
4 – 5 šťavnatých pomarančov ,
3 kiwi ,
16 čiernych olív ,
1 stonku rozmarínu alebo
2 stonky petržlenovej vňate , 1 PL červeného vínneho octu ,
6 PL kvalitného olivového oleja ,
soľ ,
čerstvo pomleté čierne korenie
Pomarančový šalát s feniklom - príprava
Z fenikla odstránime vonkajšiu vrstvu a hrubé zelené stonky.
Vňať odrežeme a odložíme na neskôr.
Fenikel umyjeme, rozštvrtíme a pokrájame na tenučké plátky.
Pomaranče zbavíme kôry aj bielej šupky.
Priečne ich pokrájame na tenké kolieska a vytekajúcu šťavu zachytíme do misy.
Do šťavy pridáme ocot, soľ, čierne korenie a olej.
Všetko spolu dôkladne vyšľaháme.
Na servírovací tanier rozložíme kolieska pomarančov, kúsky kiwi a plátky fenikla.
Navrch poukladáme olivy.
Rozmarín umyjeme, listy odtrhneme a nadrobno posekáme. Šalát posypeme nasekaným rozmarínom a polejeme pripraveným dressingom.
Nakoniec ho ozdobíme feniklovou vňaťou.
Vňať odrežeme a odložíme na neskôr.
Fenikel umyjeme, rozštvrtíme a pokrájame na tenučké plátky.
Pomaranče zbavíme kôry aj bielej šupky.
Priečne ich pokrájame na tenké kolieska a vytekajúcu šťavu zachytíme do misy.
Do šťavy pridáme ocot, soľ, čierne korenie a olej.
Všetko spolu dôkladne vyšľaháme.
Na servírovací tanier rozložíme kolieska pomarančov, kúsky kiwi a plátky fenikla.
Navrch poukladáme olivy.
Rozmarín umyjeme, listy odtrhneme a nadrobno posekáme. Šalát posypeme nasekaným rozmarínom a polejeme pripraveným dressingom.
Nakoniec ho ozdobíme feniklovou vňaťou.