Tradičná rybacia polievka
Kategória:
1 rybia hlava alebo ikry,
3 lyžice riedkej maslovej zápražky,
15 dkg koreňovej zeleniny,
2 ks žemle alebo rožky,
1 lyžica masla,
soľ
Tradičná rybacia polievka - príprava
Do hrnca vložíme umytú hlavu ryby, zalejeme ju vodou a osolíme.
Na miernom ohni varíme asi 30 minút.
Vývar precedíme a vratíme späť do hrnca.
Rozohrejeme mierne maslo, pridáme nastrúhanú zeleninu a na drobné kúsky nakrájame rybie vnútornosti a podusíme asi
5 minút.
Vložíme do vriaceho vývaru, pridáme riedkú maslovú zápražku
a ešte asi 10 minút varíme.
Hotovú polievku podávame s osmaženým pečivom, ktoré sme nakrájali na drobné kocky.
Kategória:
1 rybia hlava alebo ikry,
3 lyžice riedkej maslovej zápražky,
15 dkg koreňovej zeleniny,
2 ks žemle alebo rožky,
1 lyžica masla,
soľ
Tradičná rybacia polievka - príprava
Do hrnca vložíme umytú hlavu ryby, zalejeme ju vodou a osolíme.
Na miernom ohni varíme asi 30 minút.
Vývar precedíme a vratíme späť do hrnca.
Rozohrejeme mierne maslo, pridáme nastrúhanú zeleninu a na drobné kúsky nakrájame rybie vnútornosti a podusíme asi
5 minút.
Vložíme do vriaceho vývaru, pridáme riedkú maslovú zápražku
a ešte asi 10 minút varíme.
Hotovú polievku podávame s osmaženým pečivom, ktoré sme nakrájali na drobné kocky.
Na miernom ohni varíme asi 30 minút.
Vývar precedíme a vratíme späť do hrnca.
Rozohrejeme mierne maslo, pridáme nastrúhanú zeleninu a na drobné kúsky nakrájame rybie vnútornosti a podusíme asi
5 minút.
Vložíme do vriaceho vývaru, pridáme riedkú maslovú zápražku
a ešte asi 10 minút varíme.
Hotovú polievku podávame s osmaženým pečivom, ktoré sme nakrájali na drobné kocky.