Plnené vajcia
Kategória: 
6 vajec, 2 šalotky, petržlenová vňať, estragón, 6 sardel, kapary, 1 žĺtok , 50 ml oleja , 1 lyžička horčice , žerucha alebo hlávkový šalát, mleté biele alebo čierne korenie, soľ

Plnené vajcia - príprava

    Vajcia uvaríme natvrdo, schladíme, olúpeme, rozpolíme a vyberieme žĺtky.
    Šalotky, petržlenovú vňať, estragón a sardely nakrájame nadrobno a spolu s uvarenými žĺtkami prepasírujeme cez sito na jemnú kašu.
    Pripravíme si majonézu (môžeme byť aj hotová) tak, že rozšľaháme surový žĺtok a pomaly prilievame tenkým prúdom toľko oleja, aby nám vznikla jemná majonéza.
    Odložíme si z nej 2 lyžice.
    Zvyšok majonézy zmiešame s horčicou, osolíme, okoreníme.
    Do prepasírovanej žĺtkovej hmoty pridáme 2 odložené lyžice majonézy.
    Polovičky vajec umyjeme, osušíme a naplníme hotovou zmesou. Poukladáme ich na hlávkový šalát alebo žeruchu.
    Ozdobíme prúžkami sardel a kaparami.
    Podávame s tmavým chlebom alebo bagetou.
Top