Plnené vajcia
Kategória:
6 vajec,
2 šalotky,
petržlenová vňať,
estragón,
6 sardel,
kapary,
1 žĺtok ,
50 ml oleja ,
1 lyžička horčice ,
žerucha alebo hlávkový šalát,
mleté biele alebo čierne korenie,
soľ
Plnené vajcia - príprava
Vajcia uvaríme natvrdo, schladíme, olúpeme, rozpolíme a vyberieme žĺtky.
Šalotky, petržlenovú vňať, estragón a sardely nakrájame nadrobno a spolu s uvarenými žĺtkami prepasírujeme cez sito na jemnú kašu.
Pripravíme si majonézu (môžeme byť aj hotová) tak, že rozšľaháme surový žĺtok a pomaly prilievame tenkým prúdom toľko oleja, aby nám vznikla jemná majonéza.
Odložíme si z nej 2 lyžice.
Zvyšok majonézy zmiešame s horčicou, osolíme, okoreníme.
Do prepasírovanej žĺtkovej hmoty pridáme 2 odložené lyžice majonézy.
Polovičky vajec umyjeme, osušíme a naplníme hotovou zmesou. Poukladáme ich na hlávkový šalát alebo žeruchu.
Ozdobíme prúžkami sardel a kaparami.
Podávame s tmavým chlebom alebo bagetou.
Kategória:
6 vajec,
2 šalotky,
petržlenová vňať,
estragón,
6 sardel,
kapary,
1 žĺtok ,
50 ml oleja ,
1 lyžička horčice ,
žerucha alebo hlávkový šalát,
mleté biele alebo čierne korenie,
soľ
Plnené vajcia - príprava
Vajcia uvaríme natvrdo, schladíme, olúpeme, rozpolíme a vyberieme žĺtky.
Šalotky, petržlenovú vňať, estragón a sardely nakrájame nadrobno a spolu s uvarenými žĺtkami prepasírujeme cez sito na jemnú kašu.
Pripravíme si majonézu (môžeme byť aj hotová) tak, že rozšľaháme surový žĺtok a pomaly prilievame tenkým prúdom toľko oleja, aby nám vznikla jemná majonéza.
Odložíme si z nej 2 lyžice.
Zvyšok majonézy zmiešame s horčicou, osolíme, okoreníme.
Do prepasírovanej žĺtkovej hmoty pridáme 2 odložené lyžice majonézy.
Polovičky vajec umyjeme, osušíme a naplníme hotovou zmesou. Poukladáme ich na hlávkový šalát alebo žeruchu.
Ozdobíme prúžkami sardel a kaparami.
Podávame s tmavým chlebom alebo bagetou.
Šalotky, petržlenovú vňať, estragón a sardely nakrájame nadrobno a spolu s uvarenými žĺtkami prepasírujeme cez sito na jemnú kašu.
Pripravíme si majonézu (môžeme byť aj hotová) tak, že rozšľaháme surový žĺtok a pomaly prilievame tenkým prúdom toľko oleja, aby nám vznikla jemná majonéza.
Odložíme si z nej 2 lyžice.
Zvyšok majonézy zmiešame s horčicou, osolíme, okoreníme.
Do prepasírovanej žĺtkovej hmoty pridáme 2 odložené lyžice majonézy.
Polovičky vajec umyjeme, osušíme a naplníme hotovou zmesou. Poukladáme ich na hlávkový šalát alebo žeruchu.
Ozdobíme prúžkami sardel a kaparami.
Podávame s tmavým chlebom alebo bagetou.