Vajcia uvaríme natvrdo, schladíme, olúpeme, rozpolíme a vyberieme žĺtky.
Šalotky, petržlenovú vňať, estragón a sardely nakrájame nadrobno a spolu s uvarenými žĺtkami prepasírujeme cez sito na jemnú kašu.
Pripravíme si majonézu (môžeme byť aj hotová) tak, že rozšľaháme surový žĺtok a pomaly prilievame tenkým prúdom toľko oleja, aby nám vznikla jemná majonéza.
Odložíme si z nej 2 lyžice.
Zvyšok majonézy zmiešame s horčicou, osolíme, okoreníme.
Do prepasírovanej žĺtkovej hmoty pridáme 2 odložené lyžice majonézy.
Polovičky vajec umyjeme, osušíme a naplníme hotovou zmesou. Poukladáme ich na hlávkový šalát alebo žeruchu.
Ozdobíme prúžkami sardel a kaparami.
Podávame s tmavým chlebom alebo bagetou.