Karfiol s hubami
Kategória: 
1 menší karfiol, 1 cibuľu, 150 g čerstvých (mrazených) húb, 2 vajcia, 3 lyžice mlieka, soľ, mleté čierne korenie, rascu, pažítku.

Karfiol s hubami - príprava

    Karfiol očistíme, uvaríme do mäkka v osolenej vode
    a scedíme.
    Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme ju na troche oleja
    a pridáme pokrájané huby.
    Posolíme ich, premiešame a udusíme do mäkka.
    Vajcia s mliekom rozšľaháme, vylejeme na huby a miešame, kým nezhustnú.
    Zmes ochutíme korením a rascou a ak treba, dosolíme. Uvarený karfiol rozoberieme na ružičky, rozdelíme ich na taniere, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, obložíme pripravenými hubami a čerstvou zeleninou.
Top