Stifado – Dusené hovädzie mäso
600 g hovädzieho alebo teľacieho mäsa na dusenie, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžička masla, 1 konzerva zaváraných paradajok (300 g), 2 lyžice paradajkového pretlaku, olej, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, štipka mletej škorice, 1 lyžica oregana, mleté čierne korenie, soľ, čerstvý koriander alebo petržlenová vňať

Stifado – Dusené hovädzie mäso - príprava

    Mäso pokrájame na kocky, opražíme na rozohriatom olivovom oleji dohneda a podlejeme polovicou vína.
    Pridáme zavarené paradajky, paradajkový pretlak, osolíme
    a prikryté dusíme do polomäkka.
    V druhej panvici zohrejeme trochu oleja, pridáme pokrájanú cibuľu, pokrájaný cesnak, opražíme a pridáme k mäsu. Ochutíme škoricou, oreganom, mletým korením, dolejeme vínom a udusíme do mäkka.
    Pred podávaním posypeme pokrájaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.
Top