Dusené hovädzie mäso
600 g hovädzej roštenky, soľ, mleté čierne korenie, horčica, olej, 1 zväzok mladej cibuľky, 150 g koreňovej zeleniny, štipka horčicových mletých semienok, 1 dl bieleho vína, 1 dl mäsového vývaru, 4 lyžice smotany na šľahanie, 1 bobkový list

Dusené hovädzie mäso - príprava

    Hovädziu roštenku pokrájame na rezne, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým korením a natrieme horčicou.
    Na rozohriatom oleji prudko z oboch strán opražíme
    a vyberieme.
    Do výpeku pridáme pokrájanú mladú cibuľku bez vňate, pokrájanú koreňovú zeleninu, podlejeme vodou a dusíme
    do polomäkka.
    Pridáme mäso, bobkový list, ochutíme horčicovými semienkami, podlejeme vínom, mäsovým vývarom a udusíme
    do mäkka.
    Mäso vyberieme, omáčku zjemníme smotanou, vylejeme na mäso a posypeme pokrájanou vňaťou z cibuľky.
Top