Jahňacia roláda s fazuľkou
1 jahňacia lopatka, soľ, 350 g sterilizovanej zelenej fazuľky, 6 plátkov prerastenej údenej slaniny, 120 g tvrdého syra, olej, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 2,5 dl bieleho suchého vína, 1,5 dl sladkej smotany, mleté biele korenie, 1 lyžička práškového cukru, 1 lyžička maizeny

Jahňacia roláda s fazuľkou - príprava

    Mäso odblaníme, ostrým nožom vykostíme, umyjeme, mierne naklepeme a vzniknutý plát mäsa posolíme.
    Poukladáme naň plátky údenej slaniny, fazuľku, syr nakrájaný na hranolčeky, zvinieme ho a previažeme niťou.
    Na rozohriatom oleji roládu opečieme zo všetkých strán, podlejeme vínom, nálevom z fazuľky, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 60 minút.
    Počas pečenia obraciame a podľa potreby podlievame horúcou vodou.
    Potom odkryjeme a upečieme dočervena.
    Upečené mäso vyberieme, do výpeku pridáme rajčiakový pretlak, korenie, cukor, smotanu rozmiešanú s maizenou a za občasného premiešania chvíľu varíme.
    Napokon roládu nakrájame a podávame poliatu omáčkou s opekanými zemiakmi, ozdobíme zvyšnou fazuľkou.

Podobné recepty

Top