Jablkový mrežovník s džemom
350 g hladkej múky špeciál, 250 g margarínu, 1 vajce, 1 vrecúško prášku do pečiva, 150 g práškového cukru, Na plnku: ½ kg očistených a postrúhaných jabĺk, 1 vrecúško vanilínového cukru, 1 vrecúško škoricového cukru, pikantnejší džem

Jablkový mrežovník s džemom - príprava

    Múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme.
    Pridáme práškový cukor, vajce, margarín a rýchlo spracujeme hladké, lesklé cesto.
    Dáme do chladničky odležať asi na 30 minút, potom rozdelíme napoly.
    Vyvaľkáme prvú časť, preložíme na suchý plech a potrieme pikantnejším, kyslejším džemom.
    Na džem rozložíme postrúhané jablká a osypeme ich vanilínovým a škoricovým cukrom.
    Druhú polovicu cesta tiež vyvaľkáme, radielkom pokrájame
    na pásiky, mriežkovito ich poukladáme na koláč a upečieme.
Top