Holandský jablkový koláč
150 g masla, 200 g cukru, 2 vajcia, 2 dl kefíru, 1 lyžičku mletej škorice, 150 g polohrubej múky, 1 lyžičku sódy bikarbóny, 1/2 lyžičky soli, 200 g postrúhaných jabĺk (predtým ošúpaných a zbavených jadrovníkov). Na posypanie: 100 g cukru, 1 lyžička mletej škorice, 50 g nadrobno posekaných orechov.

Holandský jablkový koláč - príprava

    Maslo, cukor, vajcia a kefír vymiešame.
    Primiešame škoricu, múku, sódu, soľ a vymiešame cesto. Pridáme postrúhané jablká a premiešame.
    Formu vymastíme maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou. Do formy vylejeme cesto a posypeme ho zmesou cukru, škorice a posekaných orechov.
    Pečieme 35 až 40 minút pri teplote 180 stupňov Celzia, alebo pokým cesto nebude vo vnútri suché.
Top