Krémová kuracia polievka
Kategória: 
7 dl vývaru, 150 g mäsa z kurčaťa, 40 g masla, 50 g hladkej múky, 20 g masla na dusenie mäsa, 1 dl smotany, 1 žĺtok, soľ, mletý muškátový kvet, zelená petržlenová vňať, karí

Krémová kuracia polievka - príprava

    Z masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju vlažným vývarom, dobre rozmiešame, osolíme, okoreníme a za občasného miešania mierne varíme asi 45 minút.
    Očistené kuracie mäso pokrájame na menšie kúsky a udusíme na masle s karí a soľou.
    Udusené mäso zmixujeme v mixéri na kašu.
    Uvarenú polievku precedíme cez jemné sitko, pridáme do nej mäsovú kašu rozmiešanú s mliekom, podľa chuti dosolíme a ešte chvíľu povaríme.
    Hotovú polievku zjemníme žĺtkom rozšľahaným v smotane, ale už nevaríme.
    Pred podávaním polievku ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.
Top