Šošovicová polievka s parmezánom
Kategória: 
Asi 1/4 kg šošovice, 2 mrkvy, 1 paštrnák, kúsok zeleru, 1 jablko, 1 strúčik cesnaku, soľ, bobkový list, 1 dl sladkej smotany, 2 dl kyslej smotany, 2 lyžice nastrúhaného parmezánu, olivový olej

Šošovicová polievka s parmezánom - príprava

    Šošovicu preberte, umyte a dajte variť spolu s bobkovým listom a osoľte.
    Po 30 minútach pridajte koreňovú zeleninu, cesnak a olúpané jablko.
    Varte ešte pol hodiny.
    Potom odoberte zopár lyžičiek uvarenej šošovice a polievku zmixujte spolu so smotanami a s parmezánom.
    Podávajte pokvapkané olivovým olejom a ozdobené vopred odobratou uvarenou šošovicou.
Top