Zapekaný karfiol v rúre
Kategória: 
1 karfiol očistený a rozobratý na ružičky, 3 vajcia, hladká múka, strúhanka, 2 - 3 lyžice oleja, soľ

Zapekaný karfiol v rúre - príprava

    Karfiol vopred nepredvárajte, pripravuje sa v surovom stave.

    Vajcia rozšľahajte s troškou vody, pridajte múku. Múky iba toľko, aby vzniklo hladké cesto, nemá byť ani riedke ani husté.
    Rozobratý a očistený karfiol posoľte, namočte v pripravenom cestíčku a obaľte v strúhanke.
    Na dno pekáča položte silikonovú fóliu, ak fóliu nemáte, tak dno pekáča pokropte olejom, pripravený a obalený karfiol ukladajte vedľa seba. Pred vložením do rúry karfiol môžete pokropiť olejom.
    Takto pripravený karfiol vložte do vopred vyhriatej rúry a zapečte. Asi po štvrť hodine karfiol otočte a dopečte do zlatova.

    Servíruje sa ako klasický vysmážaný karfiol v trojbale so zemiakmi a šalátom.
Top