Zapekaný karfiol v rúre
Kategória:
1 karfiol očistený a rozobratý na ružičky,
3 vajcia,
hladká múka,
strúhanka,
2 - 3 lyžice oleja,
soľ
Zapekaný karfiol v rúre - príprava
Karfiol vopred nepredvárajte, pripravuje sa v surovom stave.
Vajcia rozšľahajte s troškou vody, pridajte múku. Múky iba toľko, aby vzniklo hladké cesto, nemá byť ani riedke ani husté.
Rozobratý a očistený karfiol posoľte, namočte v pripravenom cestíčku a obaľte v strúhanke.
Na dno pekáča položte silikonovú fóliu, ak fóliu nemáte, tak dno pekáča pokropte olejom, pripravený a obalený karfiol ukladajte vedľa seba. Pred vložením do rúry karfiol môžete pokropiť olejom.
Takto pripravený karfiol vložte do vopred vyhriatej rúry a zapečte. Asi po štvrť hodine karfiol otočte a dopečte do zlatova.
Servíruje sa ako klasický vysmážaný karfiol v trojbale so zemiakmi a šalátom.
Kategória:
1 karfiol očistený a rozobratý na ružičky,
3 vajcia,
hladká múka,
strúhanka,
2 - 3 lyžice oleja,
soľ
Zapekaný karfiol v rúre - príprava
Karfiol vopred nepredvárajte, pripravuje sa v surovom stave.
Vajcia rozšľahajte s troškou vody, pridajte múku. Múky iba toľko, aby vzniklo hladké cesto, nemá byť ani riedke ani husté.
Rozobratý a očistený karfiol posoľte, namočte v pripravenom cestíčku a obaľte v strúhanke.
Na dno pekáča položte silikonovú fóliu, ak fóliu nemáte, tak dno pekáča pokropte olejom, pripravený a obalený karfiol ukladajte vedľa seba. Pred vložením do rúry karfiol môžete pokropiť olejom.
Takto pripravený karfiol vložte do vopred vyhriatej rúry a zapečte. Asi po štvrť hodine karfiol otočte a dopečte do zlatova.
Servíruje sa ako klasický vysmážaný karfiol v trojbale so zemiakmi a šalátom.
Vajcia rozšľahajte s troškou vody, pridajte múku. Múky iba toľko, aby vzniklo hladké cesto, nemá byť ani riedke ani husté.
Rozobratý a očistený karfiol posoľte, namočte v pripravenom cestíčku a obaľte v strúhanke.
Na dno pekáča položte silikonovú fóliu, ak fóliu nemáte, tak dno pekáča pokropte olejom, pripravený a obalený karfiol ukladajte vedľa seba. Pred vložením do rúry karfiol môžete pokropiť olejom.
Takto pripravený karfiol vložte do vopred vyhriatej rúry a zapečte. Asi po štvrť hodine karfiol otočte a dopečte do zlatova.
Servíruje sa ako klasický vysmážaný karfiol v trojbale so zemiakmi a šalátom.