Slané pečivo – vegetky
45 dkg polohrubej múky, 25 dkg tuku, 1 malá lyžička práškového cukru, 2 malé lyžičky soli, 1 malá lyžička prášku do pečiva, 2 dcl mlieka. Plnka: 25 dkg masla Helia, 20 dkg tvrdého syra, 1 malá lyžička červenej papriky, 2 malé lyžičky preosiatej vegety.

Slané pečivo – vegetky - príprava

    Z prísad vypracujeme jemné vláčne cesto, ktoré rozdelíme na 6 rovnakých bochníkov a dáme do chladničky odležať.

    Do zmäknutého tuku pridáme postrúhaný syr, papriku a vegetu.
    Dobre vymiešame.
    Každý bochník natenko rozvaľkáme, potrieme plnkou, stočíme ako roládu, necháme stuhnúť 24 hodín.
    Potom rolády pokrájame asi na pol cm plátky, poukladáme na suchý plech ďalej od seba a upečieme.
Top