Slané košíčky z lineckého cesta
16 dkg hladkej múky, 8 dkg masla /Hera, Smetol/, 1 žĺtok, 2 PL vody, štipka soli, Základ pomazánky: Vymiešame viac druhov mäkkých /bambino, Lunex, delikates/ spolu s vetom alebo flórou, heliou. Zo základu robíme ďalšie pomazánky:

Slané košíčky z lineckého cesta - príprava

    Zmiesime na tuhšie cesto, ktoré necháme odpočívať cez noc. Natlačíme do formičiek košíčkov, upečieme a ešte teplé vyklopíme.
    Plníme rôznymi pomazánkami:
    Základ + ľubovoľná pomazánka

    Rybacia:
    Pomelieme šproty alebo sardinky, údenáča, pridáme cibuľu, horčicu, čierne korenie.

    Vajíčková:
    Uvarené vajcia pomelieme, pridáme karí korenie, horčicu soľ, cibuľu, papriku.
    Ak plníme polovice bielkov pomelieme len žĺtky.

    Mäsová:
    Zomelieme diétnu salámu, cibuľu, kečup, horčicu, čierne korenie.

    Cesnaková:
    Postrúhame syr Zlato, pretlačený cesnak, kelímek kyslej smotany, soľ, čierne korenie.

    Tvarohová:
    Tučný tvaroh, kyslá smotana, cibuľa, soľ, čierne korenie.

    Rokfortová:
    Pomletý rokfort, soľ, biele korenie, nadrobno posekané orechy.

    Pečeňová:
    Pečeňový salám a cibuľu pomlieť, pridať soľ, čierne korenie, horčicu.
Top