Weis Pali
Kategória:
Na cesto: 45 Dg polohrubej múky,
10 Dg pomletých orechov,
10 Dg práškového cukru,
¼ kg maslo,
štipka soli,
1 celé vajce.
Na krém: 3 dcl mlieka,
3 lyžice polohrubej múky ( alebo 4 lyžice zlatého klasu,vanilkový cukor,
37,5 dg masla s 25 dg práškového cukru
Weis Pali - príprava
Zamiesiť na doske, rozdeliť na 2 cestička, rozváľkať na veľkosť plechu a každé na jednom plechu upiecť na papieri na pečenie.
Krém:Postup: Z mlieka, múky a cukru urobiť hustý krém, nechať vychladnúť.
Vymiešať maslo s práškovým cukrom do hladka a postupne pridávať vychladnutý krém.
Natrieť krém na jedno cesto, druhým cestom ho prikryť a posypať práškovým cukrom.
Pláty sú veľmi krehké, zaobchádzať s nimi jemne.
Krájame až keď trochu postojí, lebo čím je čerstvejší, tým je lámavejší.
Kategória:
Na cesto: 45 Dg polohrubej múky,
10 Dg pomletých orechov,
10 Dg práškového cukru,
¼ kg maslo,
štipka soli,
1 celé vajce.
Na krém: 3 dcl mlieka,
3 lyžice polohrubej múky ( alebo 4 lyžice zlatého klasu,vanilkový cukor,
37,5 dg masla s 25 dg práškového cukru
Weis Pali - príprava
Zamiesiť na doske, rozdeliť na 2 cestička, rozváľkať na veľkosť plechu a každé na jednom plechu upiecť na papieri na pečenie.
Krém:Postup: Z mlieka, múky a cukru urobiť hustý krém, nechať vychladnúť.
Vymiešať maslo s práškovým cukrom do hladka a postupne pridávať vychladnutý krém.
Natrieť krém na jedno cesto, druhým cestom ho prikryť a posypať práškovým cukrom.
Pláty sú veľmi krehké, zaobchádzať s nimi jemne.
Krájame až keď trochu postojí, lebo čím je čerstvejší, tým je lámavejší.
Krém:Postup: Z mlieka, múky a cukru urobiť hustý krém, nechať vychladnúť.
Vymiešať maslo s práškovým cukrom do hladka a postupne pridávať vychladnutý krém.
Natrieť krém na jedno cesto, druhým cestom ho prikryť a posypať práškovým cukrom.
Pláty sú veľmi krehké, zaobchádzať s nimi jemne.
Krájame až keď trochu postojí, lebo čím je čerstvejší, tým je lámavejší.