Jogurtové kurča so zeleninovou prílohou
Kategória: 
750 g kuracích pŕs , 400 g bieleho smotanového jogurtu , 5 PL citrónovej alebo limetovej šťavy , 1 strúčik cesnaku , 2 ČL karí , 1 ČL ďumbierového prášku , 1 ČL drvenej rasce , 1 zelenú feferónku , 400 g mrkvy , 100 ml pomarančovej šťavy , 2 PL horčičných semienok , 3 PL oleja , 4 PL mlieka , soľ , čierne mleté korenie , 1/2 šalátovej uhorky , 50 g pražených kešu

Jogurtové kurča so zeleninovou prílohou - príprava

    200 g jogurtu zmiešame s 2 PL limetovej alebo citrónovej šťavy, prelisovaným cesnakom, karí, ďumbierom, 1/2 ČL rasce a polovicou zelenej feferónky.
    Kuracie prsia pokrájame na dlhé tenké prúžky a harmonikovo ich napichneme na jednotlivé špajdle.
    Potrieme ich jogurtovou zmesou a odložíme na dve hodiny
    do chladničky.
    Očistenú a nahrubo postrúhanú mrkvu, zvyšok feferónky, horčičné semienka podusíme na oleji.
    Pridáme 2 PL limetovej šťavy, pomarančovú šťavu, dochutíme soľou a odložíme do chladu.
    Špízy uložíme na plech vyložený vymasteným alobalom, posolíme a pečieme pri teplote 220 stupňov asi 15 minút.
    Ošúpanú uhorku rozkrojíme, zbavíme dužiny so semiačkami
    a pokrájame na kocky.
    Spolu s praženými kešu orieškami ju primiešame k podusenej zelenine.
    Upečené kuracie špízy podávame s vychladeným jogurtovou omáčkou.
    Omáčka: 200 g jogurtu zmiešame s 1/2 ČL rasce, mliekom, 1 PL limetovej šťavy, soľou a čiernym korením.
Top