Jogurtové kurča so zeleninovou prílohou
Kategória:
750 g kuracích pŕs ,
400 g bieleho smotanového jogurtu ,
5 PL citrónovej alebo limetovej šťavy ,
1 strúčik cesnaku ,
2 ČL karí , 1 ČL ďumbierového prášku ,
1 ČL drvenej rasce ,
1 zelenú feferónku ,
400 g mrkvy ,
100 ml pomarančovej šťavy ,
2 PL horčičných semienok ,
3 PL oleja ,
4 PL mlieka ,
soľ ,
čierne mleté korenie ,
1/2 šalátovej uhorky ,
50 g pražených kešu
Jogurtové kurča so zeleninovou prílohou - príprava
200 g jogurtu zmiešame s 2 PL limetovej alebo citrónovej šťavy, prelisovaným cesnakom, karí, ďumbierom, 1/2 ČL rasce a polovicou zelenej feferónky.
Kuracie prsia pokrájame na dlhé tenké prúžky a harmonikovo ich napichneme na jednotlivé špajdle.
Potrieme ich jogurtovou zmesou a odložíme na dve hodiny
do chladničky.
Očistenú a nahrubo postrúhanú mrkvu, zvyšok feferónky, horčičné semienka podusíme na oleji.
Pridáme 2 PL limetovej šťavy, pomarančovú šťavu, dochutíme soľou a odložíme do chladu.
Špízy uložíme na plech vyložený vymasteným alobalom, posolíme a pečieme pri teplote 220 stupňov asi 15 minút.
Ošúpanú uhorku rozkrojíme, zbavíme dužiny so semiačkami
a pokrájame na kocky.
Spolu s praženými kešu orieškami ju primiešame k podusenej zelenine.
Upečené kuracie špízy podávame s vychladeným jogurtovou omáčkou.
Omáčka: 200 g jogurtu zmiešame s 1/2 ČL rasce, mliekom, 1 PL limetovej šťavy, soľou a čiernym korením.
Podobné recepty
Kategória:
750 g kuracích pŕs ,
400 g bieleho smotanového jogurtu ,
5 PL citrónovej alebo limetovej šťavy ,
1 strúčik cesnaku ,
2 ČL karí , 1 ČL ďumbierového prášku ,
1 ČL drvenej rasce ,
1 zelenú feferónku ,
400 g mrkvy ,
100 ml pomarančovej šťavy ,
2 PL horčičných semienok ,
3 PL oleja ,
4 PL mlieka ,
soľ ,
čierne mleté korenie ,
1/2 šalátovej uhorky ,
50 g pražených kešu
Jogurtové kurča so zeleninovou prílohou - príprava
200 g jogurtu zmiešame s 2 PL limetovej alebo citrónovej šťavy, prelisovaným cesnakom, karí, ďumbierom, 1/2 ČL rasce a polovicou zelenej feferónky.
Kuracie prsia pokrájame na dlhé tenké prúžky a harmonikovo ich napichneme na jednotlivé špajdle.
Potrieme ich jogurtovou zmesou a odložíme na dve hodiny
do chladničky.
Očistenú a nahrubo postrúhanú mrkvu, zvyšok feferónky, horčičné semienka podusíme na oleji.
Pridáme 2 PL limetovej šťavy, pomarančovú šťavu, dochutíme soľou a odložíme do chladu.
Špízy uložíme na plech vyložený vymasteným alobalom, posolíme a pečieme pri teplote 220 stupňov asi 15 minút.
Ošúpanú uhorku rozkrojíme, zbavíme dužiny so semiačkami
a pokrájame na kocky.
Spolu s praženými kešu orieškami ju primiešame k podusenej zelenine.
Upečené kuracie špízy podávame s vychladeným jogurtovou omáčkou.
Omáčka: 200 g jogurtu zmiešame s 1/2 ČL rasce, mliekom, 1 PL limetovej šťavy, soľou a čiernym korením.
Kuracie prsia pokrájame na dlhé tenké prúžky a harmonikovo ich napichneme na jednotlivé špajdle.
Potrieme ich jogurtovou zmesou a odložíme na dve hodiny
do chladničky.
Očistenú a nahrubo postrúhanú mrkvu, zvyšok feferónky, horčičné semienka podusíme na oleji.
Pridáme 2 PL limetovej šťavy, pomarančovú šťavu, dochutíme soľou a odložíme do chladu.
Špízy uložíme na plech vyložený vymasteným alobalom, posolíme a pečieme pri teplote 220 stupňov asi 15 minút.
Ošúpanú uhorku rozkrojíme, zbavíme dužiny so semiačkami
a pokrájame na kocky.
Spolu s praženými kešu orieškami ju primiešame k podusenej zelenine.
Upečené kuracie špízy podávame s vychladeným jogurtovou omáčkou.
Omáčka: 200 g jogurtu zmiešame s 1/2 ČL rasce, mliekom, 1 PL limetovej šťavy, soľou a čiernym korením.