Čokoládovo-gaštanová roláda
Kategória:
175 g horkej čokolády polámanej na malé kúsky, 2 PL kakaového prášku, 60 ml horúcej čiernej kávy, 6 vajec, 75 g krupicového cukru, 1 KL vanilkovej esencie, kakao na poprášenie Krém: 475 ml smotany na šľahanie, 30 ml rumu alebo kávového likéru, 350 g gaštanového pyré konzervovaného alebo mrazeného, 115 g nastrúhanej horkej čokolády
Čokoládovo-gaštanová roláda - príprava
Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu.
V káve rozmiešame kakao na hustú pastu.
Oddelíme žĺtky od bielkov a s polovicou cukru ich vyšľaháme do svetlej peny. K žĺtkovej pene pridáme rozpustenú čokoládu a kávovo-kakaovú pastu.
Z bielkov a zvyšku cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do cesta.
Nakoniec pridáme lyžičku vanilkovej esencie.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 20 – 25 minút, až kým cesto nie je pružné na dotyk.
Čistú utierku poprášime kakaovým práškom, na to preklopíme upečené cesto.
Papier potrieme studenou vodou a rýchlo ho z cesta stiahneme.
Suché okraje odrežeme.
Utierku s cestom zrolujeme a necháme úplne vychladnúť.
Krém: Smotanu vyšľaháme s rumom alebo likérom.
Pridáme gaštanové pyré a nastrúhanú čokoládu.
Cesto rozbalíme a potrieme 3/4 krému, štvrtinu krému si odložíme na ozdobenie.
Roládu opatrne zabalíme a natrieme zvyšným krémom.
Podobné recepty
Kategória:
175 g horkej čokolády polámanej na malé kúsky, 2 PL kakaového prášku, 60 ml horúcej čiernej kávy, 6 vajec, 75 g krupicového cukru, 1 KL vanilkovej esencie, kakao na poprášenie Krém: 475 ml smotany na šľahanie, 30 ml rumu alebo kávového likéru, 350 g gaštanového pyré konzervovaného alebo mrazeného, 115 g nastrúhanej horkej čokolády
Čokoládovo-gaštanová roláda - príprava
Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu.
V káve rozmiešame kakao na hustú pastu.
Oddelíme žĺtky od bielkov a s polovicou cukru ich vyšľaháme do svetlej peny. K žĺtkovej pene pridáme rozpustenú čokoládu a kávovo-kakaovú pastu.
Z bielkov a zvyšku cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do cesta.
Nakoniec pridáme lyžičku vanilkovej esencie.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 20 – 25 minút, až kým cesto nie je pružné na dotyk.
Čistú utierku poprášime kakaovým práškom, na to preklopíme upečené cesto.
Papier potrieme studenou vodou a rýchlo ho z cesta stiahneme.
Suché okraje odrežeme.
Utierku s cestom zrolujeme a necháme úplne vychladnúť.
Krém: Smotanu vyšľaháme s rumom alebo likérom.
Pridáme gaštanové pyré a nastrúhanú čokoládu.
Cesto rozbalíme a potrieme 3/4 krému, štvrtinu krému si odložíme na ozdobenie.
Roládu opatrne zabalíme a natrieme zvyšným krémom.
V káve rozmiešame kakao na hustú pastu.
Oddelíme žĺtky od bielkov a s polovicou cukru ich vyšľaháme do svetlej peny. K žĺtkovej pene pridáme rozpustenú čokoládu a kávovo-kakaovú pastu.
Z bielkov a zvyšku cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do cesta.
Nakoniec pridáme lyžičku vanilkovej esencie.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 20 – 25 minút, až kým cesto nie je pružné na dotyk.
Čistú utierku poprášime kakaovým práškom, na to preklopíme upečené cesto.
Papier potrieme studenou vodou a rýchlo ho z cesta stiahneme.
Suché okraje odrežeme.
Utierku s cestom zrolujeme a necháme úplne vychladnúť.
Krém: Smotanu vyšľaháme s rumom alebo likérom.
Pridáme gaštanové pyré a nastrúhanú čokoládu.
Cesto rozbalíme a potrieme 3/4 krému, štvrtinu krému si odložíme na ozdobenie.
Roládu opatrne zabalíme a natrieme zvyšným krémom.