Jahodový koláč
Maslové cesto: 300 g hladkej múky, 150 g masla, 3 lyžice sladkého mlieka alebo smotany, 80 g práškového cukru, kôru z polovice citróna. Piškótové cesto: 3 vajcia, 70 g práškového cukru, 60 g hrubej múky. Jahody.

Jahodový koláč - príprava

    V preosiatej múke rozrobíme maslo, pridáme smotanu, cukor, citrónovú kôru a štipku soli.
    Cesto vymiesime a necháme 2 hodiny odpočinúť.
    Rozvaľkané cesto dáme na vymastený plech a upečieme.
    Na upečené cesto poukladáme jahody, ktoré zalejeme piškótovým cestom a pri miernom ohni v rúre upečieme. Upečený koláč necháme vychladnúť, posypeme ho vanilkovým cukrom.
    Piškótové cesto: žĺtky vymiešame s cukrom, primiešame múku a tuhý sneh z bielok.
Top