Pivový guláš
Kategória: 
500 g bravčového mäsa, 2 veľké cibule, 1 lyžicu bravčovej masti, mletú červenú papriku, lyžicu rajčiakového pretlaku alebo 3 rajčiaky, 1 feferónku, 1 zemiak, svetlé pivo na podlievanie, zeleninový vývar, soľ, mleté čierne korenie, dve kyslé uhorky

Pivový guláš - príprava

    Umyté a osušené mäso nakrájame na kocky a opečieme na masti spolu s nakrájanou cibuľkou.
    Prisypeme mletú červenú papriku, čierne korenie a pridáme rajčiakový pretlak alebo rajčiaky.
    Zmes zalejeme pivom a vývarom a dáme variť.
    Pred dokončením pridáme feferónku, postrúhaný zemiak na zahustenie a spolu dovaríme.
    Uvarené mäso z hrnca vyberieme, omáčku precedíme a pridáme k nej nastrúhanú kyslú uhorku orestovanú na troche masti. Povaríme a vrátime späť kúsky mäsa.
    Pivový guláš podávame s varenými zemiakmi alebo tmavým chlebom.
Top