Malinovo-jablková štrúdľa
150 g múky, 1 žĺtok, 1 vajce, 80 g masla, 250 g jabĺk Golden, 200 g hrušiek, 250 g čerstvých malín, 100 g krupicového cukru, šťavu z 1/2 citróna, citrónovú kôru, 3 veľké podlhovasté piškóty, práškový cukor, soľ

Malinovo-jablková štrúdľa - príprava

    Rozpustíme maslo, necháme ho vychladnúť.
    V miske zmiešame múku, celé vajce, rozpustené maslo,
    4 polievkové lyžice vody a štipku soli.
    Vypracujeme hladké cesto, sformujeme ho do bochníčka, potrieme rozpusteným maslom, prikryjeme teplým hrncom a necháme pol hodiny odstáť.
    Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
    Jablká a hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame na drobné kocky alebo nahrubo postrúhame.
    Zmiešame, posypeme krupicovým cukrom, pokvapkáme šťavou z citróna a postrúhanou citrónovou kôrou.
    Maliny opatrne opláchneme studenou vodou a vysypeme na papierovú kuchynskú utierku.
    Cesto posypeme podrvenými piškótami, rozdelíme naň jablčno-hruškovú zmes, poukladáme maliny.
    Cesto zrolujeme, potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť na 30 – 40 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.

    Hotovú teplú štrúdľu posypeme práškovým cukrom.
Top